cand deschid o II si are care activitate comert cu produse alimentare trebuie sa obtin avize de la MEDIU,SANEPID etc...sau dau o declaratie pe proprie raspundere cum ca sunt in regula din acele puncte de vedere?
Avand in vedere ca veti lucra cu alimente, care au inpact direct si semnificativ asupra starii de sanatate a oamenilor nu este suficient sa depuneti o declaratie pe proprie raspundere. In cazul unui atelier mecanic da, dar aici consumatorii au de a face cu alimentele de baza care trebuie sa aiba o siguranta maxima din punctul de vedere al igienei locurilor de depozitare si de desfacere. De aceea de regula se verifica la fata locului de catre reprezentantii centrelor sanitare si sanitar veterinare. In unele cazuri trebuie sa aveti si apa calda, grup sanitar pentru clienti si separat pentru personalul angajat.
In cazul Dvs avizele sau autorizatiile necesare pentru a putea deschide afacerea sunt:
1. Avizul si/sau autorizatia sanitara;
2. Autorizatia sanitar veterinara;
3. Avizul si/sau autorizatia de mediu;
4. Autorizatii de functionare de protectia muncii
5. Avizul si/sau autorizatia pentru prevenirea si stingerea incendiilor;
Pentru eliberarea fiecarei autorizatii de catre institutii trebuie sa intocmiti o mica documentatie.