avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit pt altcineva
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit pt altcineva

in 2005 am luat un credit de 4500E de la BRD la presiunile sefei mele care a motivat ca nu ne poate plati salariile altfel, etc. creditul l-am facut pe numele meu, altcineva de la firma s-a pus garant. banii nu i-am atins nici macar la banca, i-a luat direct de la ghiseu. nu a platit decat cateva rate si acum societatea de recuperari creante ma da in judecata pt neplata creditului. mai tarziu am aflat ca procedase la fel si cu alti angajati, ( cel putin 5 stiu eu). nici acelora nu le-a platit creditele. nu mi-a platit nici salariile inscrise in contractul de munca, m-a platit cu cel mult 4 mil din 15 pe contract, si am aflat ca nu erau valabile contractele pt ca nu le inregistrase la ITM (desi pe contract apare un nr de inregistrare la ITM nu aveam nici un contract inregistrat si nici carte de munca), si pe contract m-a angajat pe functia de inginer iar diploma mi-am luat-o in anul urmator. se poate face ceva in cazul asta?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 19:38, 13 Mai 2009
E o situatie din ce in ce mai des intilnita ...
Multi ,asa zisi patroni,au profitat de naivitatea unor salariati,apropiati sau fideli,ca sa nu folosesc alti termeni,si sa ajuns la astfel de situatii.
Ne aflam intr-un cerc vicios si intr-un concurs de infractiuni,din care nu veti scapa nici dvs.-reclamanti-
E bine ca sunteti mai multi,e greu de dovedit daca bani au fost luati de patron.SDunt multe elemente care complica lucrurile,ca de ex:cine a completat adeverintele de venit,ce venituri sau inscris in ele,cine a semnat adeverintele,cine a aplicat stampila,etc....
Beneficiari au acceptat tacit aceste lucruri?! in schimbul a ce? Complicitatea la fals,uz de fals,exista,:)
Cred ca inainte de a face un demers penal consultati un avocat. Analizati si cintariti inpreuna eventualele consecinte si numai dupa aceea luati decizia.
Pina atunci sunteti bun de plata...:)
Nu aveti decat sa achitati ratele , in cazul in care nu platiti nici dvs. banca se va indrepta impotriva garantilor. Insa, impreuna si cu ceilalti angajati care au facut imprumuturi pt sefa, chemati-o in instanta , sunteti multi si aveti dovezi impotriva ei . Va veti recupera banii probabil, pe calea unei actiuni in regres impotriva ei , insa , ma tem ca dvs. , avand calitatea de debitor, sunteti buna de plata a imprumututlui. este bine sa va angajati un avocat . Cu atat mai mult cu cat sunteti mai multi reclamanti va veti sustine mai acuzatiile .Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camatari legali ?! Lauraa1 Lauraa1 Buna ziua! O buna prietena de-a mea a apelat la cei de la Provident pentru un imprumut. Din nefericire, nu ea s-a \"bucurat\" de banii imprumutati, ci ... (vezi toată discuția)
Credit cu acte false ionutdj ionutdj buna ziua am si eu o problema care ma macina foarte rau, si anume in anul 2011lucrand la casa unei cunostinte, acesta auzinduma ca ma descurc foarte greu cu ... (vezi toată discuția)
Acuzare de fals si uz de fals qerida qerida Am o firma si acum patru ani am luat un credit de circa 300.000 de euro, acoperit integral de garantii. Banca mi-a facut sesizare penala cum ca adeverenta de ... (vezi toată discuția)