Va rog daca se poate sa ma ajutati am un contract de munca pe 4 ore la o firma din decembrie 2007(am avut in paralel si un contract pe 8 ore pana in septembrie 2008), am primit desfasuratorul de la firma de asigurari unde trebuiai sa se vireze cei 2 % din contractele de munca si am vazut ca din parte anagajatorului cu contract pe 4 ore nu s - a virat nimic. Angajatorul zice ca a platit dar nu-mi da nimic doveditor. am vazut pe site la anaf ca sunt restantieri catre bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor pentru somaj, bugetul asigurarilor de sanatate. La bugetul de sta nu apare nici o restanta. as dori sa stiu:
- pensia in care dintre cele 4 categorii se incadreaza
- am vazut ca scrie in dreptul restantelor ca s-a inceput executarea silita - scrie ca restantele au fost inregistrate pana pe 31.03.2009 (se refera la restante pe ianuarie februarie martie sau si la tot anul trecut-nu stiu cum sa-mi dau seama)
am sunat la casa de pensii sa-mi dea o dovada ca s-a platit insa mi-au zis ca treb sa vb cu angajatorul(angajator pe care ar trebui sa-l cred pe cuvant)
ce ar trebui sa fac ca sa aflu daca mi s-au platit contributiile si pana cand?
In primul rand, bun gasit tuturor: consultanti, utilizatori, moderatori - am revenit pe site.
Dvs. trebuie să vă adresati urgent in scris angajatorului si sa ii cereti sa va raspunda tot in scris daca a achitat contributiile aferente salariului dvs. - atat contributiile angajatului cat si cele angajatorului, pe perioada la care va referiti. Cereti sa va ataseze in copie, ordinele de plata care dovedesc ca s-a efectuat plata, pentru toate categoriile de contributii pe care le-ati enumerat.In cazul ca nu va raspunde satisfacator, va adresati tot in scris la ITM, atasand si cererea pe care ati facut-o catre angajator, precum si raspunsul dat de acesta si cereti control la firma.