avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

buna ziua.tatal meu are o vechime de 39 de ani ,din care 11 ani la grupa 1 si este nascut pe 26.09.1957.poate sa iasa la pensie anticipat si daca da ,cum se calculeaza?.momentan este in preaviz ,urmeaza sa fie dat in somaj.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:43, 18 Iulie 2014
Daca anii(11)de grupa sunt in procent de 100%-limita de varsta la 59 de ani si 6 luni.
Penisia anticipata sau anticipata partiala in acest caz nu mai intereseaza,fiind la 60 de ani.
deci sa inteleg ca cel mai bine ar fi sa astepta pana implineste 60 de ani si iese la pensie nu?
Prima varianta de pensionare este la 59 de ani si 6 luni,daca anii de grupa sunt in procent de 100%.
A doua varianta este pensie anticipata la 60 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensie Ana-Maria35 Ana-Maria35 Buna ziua, Mama mea este nascuta in data de 3 iulie 1959 si are 32 de ani vechime cotizati, din care 11 ani 3 luni si 22 zile lucrati in grupa a II-a a de ... (vezi toată discuția)
Pensie paulibrion paulibrion Sunt nascut in 1955 in 29 septembrie.Am 35 ani vechime,in campul muncii.din care:in grupa 1 am 3 ani cu procent de 30 la suta si 2 ani cu procent de 50 la ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta sau pensie anticipata partiala? bodo gabriella bodo gabriella Doamna Bucur Elena nascuta pe 8 august 1957 doreste sa stie daca poate iesi la pensie anticipata sau la pensie limita de varsta conform noii legi Vechime in ... (vezi toată discuția)