avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intarziere rata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intarziere rata

Buna ziua, impreuna cu sotia avem 3 credite (2 in lei si unul in euro) de mai multi ani. Toate 3 creditele sunt facute la aceeasi banca cu care colaboram de mai multi ani, am inchis unele credite, am facut refinantare la altele. Acum cateva luni nu am putut achita rata pe data de 5 cand era scadenta (scadenta este la toate creditele pe data de 5 cand intra si salariul pe card, avand optiunea de plata direct din cont) avand in vedere sa depunem banii in cont mai devreme de 30 de zile. Fiind luna de 30 de zile aveam ca termen maxim data de 4 a lunii urmatoare. 4 a picat intr-o sambata si atunci am depus banii vineri. Ca de obicei banii intra in cont sau ii depunem in lei urmand ca banca sa faca conversia in euro pentru rata in euro si restul sa fie pentru ratele in lei. Luni pe data de 6 ne-au sunat de la banca sa ne spuna ca am depsit 30 de zile calendaristice (asta dupa ce am sunat de 4-5 ori sa intrebam daca este ok sa depunem vineri banii si nu este prea tarziu!) si sotia este bagata in biroul de credite ca rau platnic! Creditele sunt facute pe numele sotiei. Cand am cerut lamuriri si le-am adus aminte de telefoanele care sunt inregistrate ni s-a spus ca data scadenta fiind in weekend devine scadenta anterior datei respective adica vineri. Ok, dar noi am depus banii pentru rata anterior scadentei cum ne-au comunicat cei de la relatii cu clientii si ne-au asigurat ca nu avem probleme! Atunci am aflat (intradevar scrie undeva intr-un colt al dosarului de credit care are exagerat de multe pagini) ca devin ambele rate scadente, iar banca a luat lei pentru ambele rate si ne-au spus sa depunem restul de bani pentru euro! Din cauza asta am depasit cele 30 de zile! Este corect ca ei sa traga lei pentru ambele rate in loc sa traga toti banii pentru rata veche? Este ceva ce putem face pentru a fi stearsa din biroul de credite? Mentionez ca am depus diferenta de euro in cateva zile...

Multumesc

Alte discuții în legătură

Rambursarea anticipata stevethegreat stevethegreat In 2001 eu si sotia am contractat un credit ipotecar de la o banca mare de la noi, din Bucuresti. Creditul a fost in EUR pe 10 ani. Incepand cu 2003 am inceput ... (vezi toată discuția)
Datorie banca ideea bank jonny0808 jonny0808 Buna ziua ma numesc Stelian Ionut constantin si am si eu cateva intrebari, eu am un credit la banca idea bank si timp de 3 luni de zile am avut o datorie de 40 ... (vezi toată discuția)
Contract de credit inexistent la biroul de credite ioana_livia ioana_livia In anul 2011 am obtinut un credit de 2300 lei pe baza pensiei de urmas, acordat pe 3 ani de zile. Anul acesta am facut o refinantare la aceeasi banca, aprobata ... (vezi toată discuția)