avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie banca ideea bank
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie banca ideea bank

Buna ziua ma numesc Stelian Ionut constantin si am si eu cateva intrebari, eu am un credit la banca idea bank si timp de 3 luni de zile am avut o datorie de 40 de lei care a crescut ulterior si ma sunau sa depun banii in cont, am depus banii in cont au trecut 3 luni in care nu au retras banii, ulterior s-au facut 86 de lei si tocmai dupa 4 luni de zile au intrat sa ii retraga avand sold - pe cont ulterior au trimis datoria mea catre improvement credit collection in care mentionez ca am o penalitate de 1.62 ron ma anuntat sa platesc daca nu platesc acesti 86 de lei o sa adune penalitati imi spune firma de recuperare datorii, acum am o rata de 440 lei neplatita la ideea bank cu 39 de zile intarziere specificand ca nu am respectat contractul si ma trimite la biroul de credite cu date negative, intre timp ei mi-au trimis sms ca am de plata rata 374.92 scadenta 20.07.2023, cum procedez in acesta situatie, mie nu imi se pare legal ceea ce se intampla aici. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2023
jonny0808, utilizator
Cel mai recent răspuns: jonny0808 , utilizator 09:48, 8 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui să inițiați o comunicare cu banca. Cred că la mijloc sunt chestiuni nelămurite sau neînțelese. Problema trebuie lămurită.
ideea este cam am comunicat in acele 3 luni cu banca si imi tot spuneau ca depun banii in cont, dar nu ii retrageau niciodata pana s-au adunat penalitati la suma aceea dupa care a fost trimisa suma la firma de colectare icc, dar nu au dorit ei sa imi retraga suma, dar ma suna insistent si le-am confirmat de nenumarate ori ca am depus banii in cont, ce vreau sa spun ca aceea suma a crescut abuziv
Incepeti cu o plangere la ANPC ( in prima faza ii puteti ameninta cu asta, ca aveti toate dovezile ca ati depus banii cand au cerut si dumnealor nu i-au retras, crescand datoria... si vedeti ce spun...si daca nu va intelegeti faceti plangerea si vedeti ce spune si ANPC)
Incepeti cu o plangere la ANPC ( in prima faza ii puteti ameninta cu asta, ca aveti toate dovezile ca ati depus banii cand au cerut si dumnealor nu i-au retras, crescand datoria... si vedeti ce spun...si daca nu va intelegeti faceti plangerea si vedeti ce spune si ANPC)
Multumesc! ,acesta este un raspuns mai bun decat al Domnului Adrian Albu pe care sincer nu l-as fi recomandat nimanui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negociere cu firmele de recuperare andreea32 andreea32 Nu detin nici un bun.Vreau sa aflu doar daca trebuie sa platesc o anumita suma de bani pe luna sau in ce termen maxim pot sa platesc aceasta datorie si de ... (vezi toată discuția)
Banci nonbancare - card secareanuioan secareanuioan am luat de la magazin produse dupa o perioada mi sa dat un card care an 2007 am scos suma de 2800 lei de atunci am platit numai suma minima de plata si am ... (vezi toată discuția)
Citatie Marius_B2013 Marius_B2013 Recuperare creante ( 7700 lei ) de la BANCA TRANSILVANIA PRIN IMPROVEMENT CREDIT COLLECTION SRL si data la BIROUL EXECUTORILOR JUDECĂTOREŞTI ASOCIAŢI ... (vezi toată discuția)