avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Modificare abonament telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Modificare abonament telefonie mobila

Buna ziua,

De Sambata trecuta sunt "fericitul" posesor al unui abonament Optim Nelimitat achizitionat impreuna cu un telefon mobil cu plata unui avans si a apoi 12 rate egale. Pana aici toate bune si frumoase.
Problema intervine in momentul in care trebuie sa utilizez reteaua, adica abonamentul propriu zis, NU am semnal bun, asta insemnand ca nu sunt auzit de interlocutorul cu care vorbesc si mi se mai si intrerupe convorbirea. Am probleme si pe partea de date, internetul nu imi functioneaza peste tot, a functionat bine o zi cand au activat roamingul de date insa in acea zi s -au terminat si acei 100 mb permisi in Roaming, limita de 100 Mb pe care nu au anuntat-o.
I-am contactat si am cerut modificarea abonamentului de la 7 euro la un abonament de 2 euro deoarece nu vreau sa platesc niste bani pe un serviciu de care nu ma pot folosii si nici nu vreau sa renunt la pachet caci banuiesc ca aceste probleme se vor rezolva intr-un interval de aproximativ un an.
Raspunsul primit de la ei a fost ca daca vreau sa trec pe un plan tarifar inferior trebuie sa platesc o taxa pe care au denumit-o "diferenta dintre taxele de utilizare retea".
E legala o astfel de taxa? Chiar daca e trecuta in contract. Un contract ale carui clauze nu au fost discutate/negociate cu mine. Un contract predefinit/standard al furnizorului.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanB87 , utilizator 23:06, 19 Iulie 2014
Notificati-i in scris si apelati la Protectia Consumatorului in cazul in care nu puteti beneficia de serviciile oferite in respectivul pachet.
Am inteles. Insa eu as vrea sa stiu cat de legala e a acea taxa ceruta pentru modificarea abonamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - factură mare telefonie mobilă daniel_archip daniel_archip Buna ziua.Ma numesc Archip Daniel si tocmai am intampinat o problemă cu cei de la rețeaua mobilă vodafone. Anul trecut in luna aprilie am reînnoit ... (vezi toată discuția)
Pot obține rezilierea contractului de telefonie dacă firma a modificat tarifele? Billy89 Billy89 Buna seara. Pe scurt problema mea este urmatoarea. Sunt plecat in Marea Britanie din anul 2016. In iunie 2017, dupa ce tarifele de roaming au fost eliminate, ... (vezi toată discuția)
Roaming ic ic Buna ziua, Sotul meu sta plecat cate o luna in olanda si 1 saptamana revine in romania.Pentru a putea comunica foloseste o cartela de la Vodafone ... (vezi toată discuția)