avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie la limita de varsta

Am constatat cu mirare la primirea deciziei de pensionare ca nu mi s-au luat in calcul 2 ani de contributie la sistemul de pensii ( din cei patru lucrati cu contract de munca si inscriere in carnetul de munca la societatea respectiva) pe motiv ca nu s-au gasit declaratiile pentru acea perioada.Am aflat ca acele declaratii au fost depuse prin posta dar cum sociatatea nu mai exista si nici arhivele nu se poate dovedi ca au fost trimise. Mentionez ca societatea avea cca 30 salariati. Ce pot face in aceasta situatie ? Studiind Normele de aplicare a Legii nr.263/2010 am vazut ca la art.6 alin 1;2 si 4 este prevazut ca se pot prezenta si alte documente care sa dovedeasca plata contributiei, de pilda,carnetul de munca si ma gandesc ca exista la ITM si statele de plata . Va rog sa ma ajutati cu un sfat in aceasta problema.
Cu stima
Cel mai recent răspuns: mihaela nedelea , utilizator 19:47, 23 Iulie 2014
Daca este vorba de o perioada de pana la 31.12 2010 puteti apela la ITM sa va elibereze copii dupa statele de plata.
mihaela nedelea a scris:

.....Ce pot face in aceasta situatie ? Studiind Normele de aplicare a Legii nr.263/2010 am vazut ca la art.6 alin 1;2 si 4 este prevazut ca se pot prezenta si alte documente care sa dovedeasca plata contributiei, de pilda,carnetul de munca si ma gandesc ca exista la ITM si statele de plata . Va rog sa ma ajutati cu un sfat in aceasta problema.
Cu stima

1. statele de plata nu fac dovada platii contributiilor sociale.

2. dovada platii contributiilor se face prin ordinele de plata emise de catre angajatorul respectiv.

3. despre ce perioada este vorba?
Perioada este aprilie 2001 - martie 2003, pentru care am inteles ca pot solicita statele de la ITM. Cat despre plata acestor contributii nu am cum sa dovedesc eu personal pentru ca firma nu mai exista si nici arhivele. De platit stiu ca s-au platit pentru ca eu eram contabilul firmei la acea vreme si stiu ca s-au trimis si declaratiile prin posta. Intrebarea este daca pot dovedi si cu alte acte ca in acea perioada eu am contribuit la fondul de pensii, potrivit prevederilor art.6 din Normele de aplicare a Legii nr.263/2010.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez vechimea Doina Elena Doina Elena Firma infiintata prin legea 7 / 1987. Privatizata in 1991 transformata in SA, evidenta muncii se tinea tot la primarie. O firma mica , patron un om de rand ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am adeverință cu vechimea în muncă eliberată ... Mareș231 Mareș231 Bună ziua! Am adeverință cu vechimea în muncă eliberată de ITM, ptr 6 luni(nu am avut carnet de muncă, societatea radiata, arhiva inexistenta) Casa de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta perioada lucrata tuilleries tuilleries Buna ziua. Fiului meu ii este necesara (in vederea angajarii intr-o structura MAI), o dovada a faptului ca a lucrat la diversi angajatori si perioada, ... (vezi toată discuția)