avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transcriere in CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transcriere in CF

Buna seara!
Va rog sa-mi spuneti daca un contract de vanzare-cumparare a unui teren intravilan(loc de casa) incheiat la notar public ,in anul 1945, mai poate fi transcris in CF.
Mentionez ca terenul a fost cumparat de la o persoana care nu era mentionata ca proprietar in CF, pesoana care cumparase terenul, in anul 1931, fara acte de la proprietarul care si-a inregistrat terenul in CF,in anul1922,aspect mentionat in contractul meu de vanzare-cumparare.
Daca raspunsul este pozitiv,va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez.
Multumesc mult celui care imi va da un raspuns!
Nu se prea intelege bine intrebarea dvs!
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, iar daca mai aveti nelamuriri/intrebari sa continuati discutia aici ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
cosarpavel a scris:

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca un contract de vanzare-cumparare a unui teren intravilan(loc de casa) incheiat la notar public ,in anul 1945, mai poate fi transcris(inregistrat) in CF.
Mentionez ca terenul a fost cumparat, CU CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE INCHEIAT LA NOTAR PUBLIC, de la o persoana care nu era mentionata ca proprietar in CF (nu avea acte), pesoana care cumparase terenul, in anul 1931, fara acte, de la proprietarul care si-a inregistrat terenul in CF,in anul1922,aspect(ca la cumparat fara acte) mentionat in contractul meu de vanzare-cumparare.Astazi niciun notar nu ar incheia un contract prin care sa cumperi un teren de la o persoana care nu este proprietar cu acte in regula.La nivelului anului 1945 s-a putut, din moment ce contractul meu exista.Acum vreau sa vand terenul si casa construita pe el,teren detinut de 69de ani,si nu pot, deoarece procesul este suspendat pentru ca nu pot prezenta instantei certificatul de deces si mostenitorii persoanei care si-a inregistrat proprietatea in CF in anul 1922.
Daca raspunsul este pozitiv sau daca vedeti o alta cale de rezolvare, va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez.
Multumesc mult celui care imi va da un raspuns!


Intrebarea e clara: daca un contract de vanzare-cumparare a unui teren intravilan(loc de casa) incheiat la notar public ,in anul 1945, mai poate fi transcris acum in CF?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

care sunt variantele pentru a deveni proprietar? cosarpavel cosarpavel Care sunt variantele pentru a deveni proprietar pe un teren intravilan pe care il ai in posesie(prin cumparare,cu contract de vanzare -cumparare incheiat la ... (vezi toată discuția)
Caut un certificat de deces cosarpavel cosarpavel 1Cum pot gasi certificatul de deces al unui proprietar trecut in Cartea Funciara a Biroului de cadastru...Lugoj,proprietar care a cumparat locul de casa in ... (vezi toată discuția)
Ce faci când judecãtorul îþi impune o sarcinã prea grea, imposibilã? cosarpavel cosarpavel Bună seara! Vă rog sa-mi sugerati o rezolvare a următoarei situaţii complicate: Instanta solicita prezentarea certificatului de deces al unui cetatean ... (vezi toată discuția)