avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caut un certificat de deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caut un certificat de deces

1Cum pot gasi certificatul de deces al unui proprietar trecut in Cartea Funciara a Biroului de cadastru...Lugoj,proprietar care a cumparat locul de casa in anul1922,in Tes, com.Brestovat, jud. Timis?Arhivele Nationale Timis nu au gasit actul si nici Primaria din Brestovat nu il are.2.Cum pot deveni proprietar al acelui loc de casa pe care l-am cumparat in 1945,cu act de vanzare cumparare incheiat la un notar public din Recas ,dar care nu a fost trecut in CF.,loc pe care am construit o casa in 1959,in care am locuit pana in prezent,teren si casa pe care nu le-a revendicat nimeni si pt. care am platit la Primaria B.taxele la zi?
Cel mai recent răspuns: cosarpavel , utilizator 23:17, 8 Iunie 2011
Daca actul este incheiat la notar nu trebuie decat sa faceti cadastrul si intabularea pe teren , dupa care solicitati primariei adeverinta din care rezulta ca ati achitat impozitul pe constructie si se va inscrie in cartea funciara .
Actul a fost incheiat la notar in 1945,dar problema este ca in acest act de vanzare-cumparare se mentioneaza ca vanzatoarea a cumparat imobilul in anul1931de la cele doua persoane trecute in CF.,,cand a achitat intregul pret de cumparare,il are de atunci inposesiune faptica,fara insa a incheia atunci un contract de vanzare-cumparare asupra imobilului de mai sus''.Pentru ca vanzatoarea nu a incheiat contract in 1931 cu cei de la care a cumparat ea nu a fost trecuta in C.F.,iar instanta spune ca actul prin care eu am cumparat imobilul este nul si ca trebuie sa prezint actu de deces al unuia din cei doi proprietari trecuti in C.F(cu unul dintre ei s-a rezolvat.Multumesc pt. mesaj!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate cosarpavel cosarpavel Primaria Brestovat,jud.Timis,poate sa elibereze mamei mele(vaduva de razboi) titlu de proprietate pentru un loc de casa pe care il detine in fapt din 1945 ,si ... (vezi toată discuția)
Doar un mare specialist in drept civil poate... cosarpavel cosarpavel Doar un mare specialist in drept civil poate rezolva urmatorul caz ,din moment ce avocatul angajat mi-a spus ca nu se poate face nimic daca nu gasesc ... (vezi toată discuția)
Cum pot argumenta cererea de repunere pe rol a dosarului suspendat? cosarpavel cosarpavel Dosarul(obiect dosar:uzucapiune) a fost suspendat in data de 23.09.2010 ,deoarece nu am putut depune certificatul de deces al proprietarului intabulat in 1922 ... (vezi toată discuția)