avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot argumenta cererea de repunere pe rol a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot argumenta cererea de repunere pe rol a dosarului suspendat?

Dosarul(obiect dosar:uzucapiune) a fost suspendat in data de 23.09.2010 ,deoarece nu am putut depune certificatul de deces al proprietarului intabulat in 1922 .Nici pana acum nu am putut gasi cartificatul solicitat de instanta, deci nu a disparut cauza care a condus la suspendarea judecatii.As putea sa solicit repunerea pe rol, considerand ca mi s-a impus o sarcina excesiva in exercitarea dreptului meu prin justitie,avand in vedere si faptul ca am in posesie imobilul(loc de casa )din anul 1945 si pe care mi-am construit casa in anul 1959 ?Ce alte argumente credeti ca mai pot invoca pentru repunerea pe rol a dosarului meu(de fapt al mamei mele, care este vaduva de razboi;are importanta faptul ca este vaduva de razboi ? ).Multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: cosarpavel , utilizator 23:59, 13 August 2011
Mai intai saƒ-mi raƒspundeti Dvs. la aceste intrebaƒri:

1. Cand a decedat proprietarul ( pe care Dvs. in mod gresit il caracterizati ca intabulat in 1922, probabil vaƒ refereat›i la teren) ?
2. Mama Dvs. este rudaƒ cu acest proprietar ? Si dacaƒ da, ce fel de ruda (de ce grad- soraƒ, nepoataƒ, fiica, etc.) ?
3. Ce fel de acte privitoare la terenul in cauza det›ine mama Dvs. in prezent ( ex. autorizat›ie de constructie din 1959, dovezi caƒ a plaƒtit impozit pentru teren sau casaƒ, etc.) ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
Alin Popescu, administrator
Daca cunoasteti data si locul decesului persoanei respective, puteti obltine o copie a certificatului de deces de la primaria locului decesului.
Daca nu cunoasteti aceste date, pe baza incheierii de sedinta prin care vi s-a pus in vedere sa obtineti certificatul, faceti o cerere la Evidenta Informatizata a Persoanei pentru a va furniza detalii cu privire la data si locul decesului urmand ca apoi sa mergeti la primarie.
Toate demersurile trebuie sa le faceti pe baza unor cereri inregistrate la autoritatile respective.
Daca dupa efectuarea acestor demersuri nu obtineti documentul solicitat de instanta, in cererea de repunere pe rol aratati ca ati facut toate demersurile necesare, (atasati cererile inregistrate), faptul ca nu ati obtinut certificatul nu va este imputabil dvs si solicitati ca instanta sa faca aceste demersuri.
Multumesc pentru timpul pe care mi-l acordati si,mai ales ,pentru eventualele sfaturi pe care mi le veti da!Raspund la intrebari :
1.Da,ma refeream la terenul intabulat.Proprietarului ii cunosc doar numele din CF.Am depus cerere la Arhivele Nationale-Timis si mi s-a raspuns ca in urma cercetarilor facute,,nu a fost identificata inregistrarea decesului lui Buding Carol, persoana mentionata in CF. nr. ...".Mi s-a recomandat sa ma adresez Serviciului Public Comunitar de Evidenta Informatizata a Persoanelor Timis,serviciu care mi-a raspuns,total aiurea, sa ma adresez ,,Primariei Veresti, jud. Suceava, cu date despre anul si locul decesului"(in com. Veresti am eu domiciliul).
2.Mama mea nu este ruda cu acest proprietar si nu l-a cunoscut.
3.Mama a cumparat locul de casa,in anul 1945, cu contract de vanzare-cumparare incheiat la un notar public din Recas-Timis, de la o persoana care,in 1931, ,,a cumparat imobilul de la Hanyovschi Gheorghe si Buding Carol, cand a achitat intregul pret de cumparare, il are de atunci inposesie faptica, fara insa a incheia atunci un contract de vanzare-cumparare asupra imobilului.Aceasta spre stiinta"-asa cum scrie in contractul autentic prin care mama mea a cumparat locul de casa.
A construit casa in 1959 fara autorizatie de constructie. De atunci si pana in anul 2007 a locuit acolo,a platit taxele la primaria comunei si nu a fost tulburata in posesie.Primaria poate sa certifice aceasta realitate.Voi merge acolo si voi solicita documentele pe care,probabil, o sa mi le recomandati dumneavoastra.Din anul 2007, am adus-o pe mama la mine ,deoarece,fiind batrana( 85 de ani) si bolnava nu se mai putea ingriji singura.Casa si gradina vrem sa o vindem.
Va multumesc mult pentru solutiile date.Va doresc multa sanatate, putere de munca, fericire si mult noroc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care varianta este sigura:uzucapiunea sau ordinul prefectului cosarpavel cosarpavel =D>=D> Multumesc Avocatnet-ului pentru oportunitatile create utilizatorilor!Multumesc mult avocatilor care au raspuns intrebarilor mele! Sunt la momentul ... (vezi toată discuția)
Argumente pentru repunerea pe rol a dosarului suspendat cosarpavel cosarpavel Procesul a fost suspendat in data de 23.09.2010 ,deoarece nu am putut depune certificatul de deces al proprietarului intabulat in 1922 .Nici pana acum nu am ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cosarpavel cosarpavel Primaria Brestovat,jud.Timis,poate sa elibereze mamei mele(vaduva de razboi) titlu de proprietate pentru un loc de casa pe care il detine in fapt din 1945 ,si ... (vezi toată discuția)