Primaria Brestovat,jud.Timis,poate sa elibereze mamei mele(vaduva de razboi) titlu de proprietate pentru un loc de casa pe care il detine in fapt din 1945 ,si pe care si-a construit o casa in 1959?
Temeiul legal este contractul de vanzare -cumparare redactat de un notar public din Recas-Timis ,la 27 sept. 1945 ,prin care mama mea a cumparat locul de casa.Problema este ca in act,, se mentioneaza ca vanzatoarea a cumparat imobilul de mai sus de la...in anul 1931,cand a achitat intregul pret de cumparare,il are de atunci in posesiune faptica,fara insa a incheia atunci un contract de vanzare -cumparare asupra imobilului de mai sus.Aceasta spre stiinta."Prin urmare,vanzatoarea catre mama mea nu este trecuta inC.F.de la Lugoj.In C.F. sunt trecuti doi proprietari de la care aceasta a cumparat locul de casa ,fara contrac .Procesul este suspendat din sept.2010,deoarece instanta imi cere certificatul de deces al unuia dintre proprietarii trecuti in C.F.
In cazul dvs nu se discuta ordinul prefectului , dar aveti posibilitatea de a formula cerere in constatarea dreptului de proprietate prin uzucapiune . In ceea ce priveste suspendarea , cred ca deja este perimat obiectul cauzei . Nu aveti nevoie de certificatul de deces , daca mama dvs este inca in viata.
Cel mai indicat ar fi sa apelati la un avocat specializat in dr. civil.
mult succes!