avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cont Facebook dezactivat
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cont Facebook dezactivat

Buna,in data de 18.07.2014 m-am trezit cu contul facebook dezactivat,am trimis e-mail la facebook incercand sa aflu de ce mi-au dezactivat contul la care mi-au raspuns in urmatorul fel:
Hi,

We’ve determined that you are ineligible to use Facebook. To learn more about Facebook’s polices, please review the Facebook Statement of Rights and Responsibilities:
Unfortunately, for safety and security reasons, we cannot provide additional information as to why your account was disabled. We appreciate your understanding, as this decision is final.

Ma simt oarecum...discriminat si tratat ca un terorist...pentru siguranta si securitate nu poate sa-mi spuna de ce contul meu a fost dezactivat.Cred ca am tot dreptul sa stiu,sa fiu instiintat daca cumva am omis o greseala,o eroare...ceea ce nu prea cred,nu sa ma trezesc din bun senin cu contul dezactivat.Consider ca asa ceva nu este corect,mi-am pierdut toate pozele mele care...sunt pozele mele personale,poze si date care ar putea fi folosite de facebook in alte scopuri(dupa cum am citit recent un articol despre ei) si ca orice utilizator de facebook,are o pasiune,un joc...un joc pe care-l...sau mai bine zis l-am folosit neincetat,zilnic timp de 2 ani,am ajuns la un nivel ridicat si acuma sa pierd totul???oare ma despagubeste facebook-ul pt pozele pierdute,pt prietenii pierduti,pt timpul pierdut pana acuma pe acest site?? as avea ceva de castigat daca-i actionez in judecata?Eu sunt in Austria de 7 ani,fata si sotia sunt in Romania, le am amandoua la prieteni pe facebook,tatal meu la fel,vb zilnic cu ei...acuma am pierdut tot,tatal meu m-a sunat azi disperat...ce s-a intamplat ca nu ma mai poate contacta pe facebook.Va rog daca se poate...sa-mi da-ti un raspuns ca sa stiu ce as putea face pentru ca nu am de gand sa renunt asa usor.
Multumesc anticipat si va doresc numai bine.
Cu stima si respect GionyLinz-Austria.
Cel mai recent răspuns: bog1998 , utilizator 12:51, 28 Aprilie 2021
Eu am nevoie de ceva viteza pentru a imi putea desfasura activitatea, asa ca nu imi pot permite sa "merg ca melcul".
In alta ordine de idei incercati varianta in care un prieten sau membru al familiei, solicita si ei support-team-ului activarea contului dvs., poate se apleaca asupra sesizarii daca "respira de emotie". Asa cu sustineti dvs., personal nu ati incalcat politicile FB, dar sunteti la mama lor pentru ca nu si-au asumat obligatia de a da explicatii utilizatorilor.
Referitor la activitatea pe avocatnet, rugamintea mea este legata de respectarea Regulamentului de forum, asa ca daca doriti sa completati postarile anterioare, folositi butonul editeaza, inlauntrul celor 30 de minute in care puteti beneficia de aceasta. Multumesc pentru intelegere
Cele mai frecvente motive de inchidere a contului Facebook: ati declarat ca sunteti minor (sub 13 ani), ati declarat un nume fals (trebuie folosit intotdeauna numele real, din pasaport/buletin), ati declarat un nume de firma sau de serviciu comercial (de ex. Giony Transport Austria), ati trimis spam sau reclame, ati folosit Facebook in scopuri comerciale (de ex. pentru a tine legatura cu clientii), ati raspandit virusi, ati postat poze pornografice, ati facut comentarii rasiste sau sexiste, ati insultat sau hartuit alti utilizatori, v-ati legat de handicapurile fizice sau mentale ale altora, ati folosit Facebook pentru a escroca alti utilizatori (nu neaparat escrocherie in sens penal, ci pur si simplu faptul ca ati convenit o vanzare sau un troc iar utilizatorul s-a simtit tras pe sfoara), ati incalcat drepturile de autor ale altora (de ex. prin postarea de torrents sau linkuri la filme copiate ilegal), ati recomandat servicii medicale dubioase (de ex. vindecari naturiste pentru cancer), ati raspandit propaganda antisemita sau terorista, ati facut glume in care ati amenintat cu bombe sau violenta, ati amenintat alti utilizatori ca ii veti lua la bataie, ati incercat sa vindeti produse contrafacute (parfumuri care miros ca cele originale), ati incercat sa vindeti produse la un pret mult mai mic decat cel din magazine (de ex. PC cu 8 GB RAM la 200 euro).

A avea un cont de Facebook nu este un drept legal, ci un privilegiu. De aceea nu puteti avea pretentii de la Facebook pentru stergerea contului si nu puteti primi daune pentru asta. Facebook este persoana juridica din California si ar trebui demarat un proces in California pentru a obtine un verdict care sa constranga Facebook sa faca ceva.

Sigur, daca Facebook v-a incalcat drepturi legale prevazute de dreptul european (de ex. dreptul la a fi uitat), puteti sesiza mai intai Facebook (prin scrisoare, conform procedurilor prevazute pentru asta) si daca nu obtineti rezultatul dorit puteti actiona Facebook in judecata.
Azi am primit un mail de la facebook precum ca cienva a vrut sa-mi accese contul din alta locatie...si m-au intrebat daca eu am accesat din alta tara contul si sa-mi schimb parola. Nu am mai patit asta niciodata.Am schimbat parola si merge perfect...voua vi s-a mai intimplat?
Cum adica ati pierdut totul? Ce anume ati pierdut? Contul? Pozele?

Contul il refaceti.
Pozele le-ati incarcat pe facebook asa ca trebuie sa aveti originalele. Presupun ca nu ati considerat platforma facebook ca o platforma de stocare a fotografiilor. Nici macar pentru back-up nu este potrivita. Daca nu mai aveti pozele dumneavoastra in nici un caz nu puteti considera ca facebook este de vina. Pozele le-ati pierdut cand le-ati sters de pe hardul dumneavoastra sau atunci cand ati ales sa nu faceti back-up sau atunci cand v-ati trezit ca nu le mai aveti decat pe facebook si nu le-ati descarcat pe hard ca sa le aveti macar in forma comprimata si la dimensiunea mica la care le puteti utiliza pe facebook.
GionyLinz a scris:

Oricum m-am certat rau cu ei pt ca au facut reclama falsa pe internet...


Ati trimis de pe Facebook mesaje de amenintare catre firma de internet?

Alte discuții în legătură

Poza distribuita pe facebook bandi_tamas21 bandi_tamas21 Buna ziua. In data de 10.07.2014 am gasit o poza pe facebook in care apare o doamna pe jumatete dezbracata plimbanduse in mijlocul drumului,poza pe care am ... (vezi toată discuția)
Am creat un joc de tip aplicatie care a fost acceptat in google ... tratiousemainapeniumiceat tratiousemainapeniumiceat Am creat un joc de tip aplicatie care a fost acceptat in Google Play acum 4 luni. Am adaugat acelasi joc pe Facebook si am primit 2 email-uri de la ei in ... (vezi toată discuția)
Recuperare cont dezactivat de facebook Ana2016 Ana2016 Pe 4 sept.2019 am postat cateva poze cu haine de pe un site , altul decat cel care mi.a raportat profilul.Pe 24.10.2019 facebook mi-a dezactivat contul pentru ... (vezi toată discuția)