Scuze..Am uitat sa mentionez si faptul ca trebuie stabilita si suprafata de casa pe care o detine fiecare..Am o nelamurire cu privire la urmatoarea situatie:
Sunt doua surori care au mostenit o suprafata de pamant de aproximativ 820 mp si o casa.Casa respectiva s-a demolat si s-a construit o alta casa in comun (fiecare si-a construit cate jumatate din imobil cu resurse proprii ) avand o noua autorizatie de constructie .Pana in momentul de fata cele 2 persoane au titlu de proprietate pe cate o suprafata de 407 mp si respectiv 413 mp iar pentru casa constuita nu au un act de proprietate individual impozitul platindu-se in comun.Acum una dintre persoane a inceput demersurile pentru a dezbate aceasta situatie dar fima care a intocmit documentatia a constat faptul ca persoana care trebuia sa aibe 413 mp are mai mult , in jur de 440 mp ceea ce nu este corect.In momentul in care aceasta persoana s-a prezentat la notar acesta a spus ca daca cealalta persoana va semna atunci va intocmi actele de proprietate.Va rog sa da-ti un sfat juridic pentru ca persoana cu suprata mai mica de pamant nu poate semna deoarece va
pierde automat acea suprafata de pamant pentru ca ea nu si-a intocmit documentatia necesara pentru a dezbate aceasta partajare. Deasemenea nu s-a stabilit nici suprafata de constructie ce le revine fiecareia din parti.In concluzie va rog sa spuneti cum trebuie sa procedeze ca actul final sa fie cel real. Va fi nevoie sa se ajunga in instanta sau este suficient sa se mai faca inca o data masuratorile si sa se intocmeasca documentia inca o data asa cum era firesc sa se intocmeasca initial.
Va multumesc anticipat.
Chestiunea se poate rezolva si notarial si pe calea instantei.
Notarial in masura in care partile sunt de acord ..... in sensul ca cea care are mai putin sa cedeze suprafata de teren celeilate -eventual in schimbul unei sume de bani-. Sigur documentatia trebuie sa fie intocmita potrivit situatiei reale .. macar pentru a evita pe viitor alte posibile conflicte.
Pe calea instantei ... tot cam asa numai ca sumele de bani si modul de delimitare vor fi stabilite de instanta.
Taxe succesiune
broscuta1000
Desi in unele grile se prevad reduceri de 10 %-20 % pentru imobilele mai vechi , am vazut ca putini notari aplica aceste reduceri. In unele grile valoarea ... (vezi toată discuția)
Mostenire
niculaen
In anul 1987 a fost dezbatuta succesiunea dupa bunici, bunurile o casa 3 camre si terenul aferent casei de 250mp, ffind cedate prin renuntare de catre frati ... (vezi toată discuția)
Cadastru teren
nicole43
Buna ziua
Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: sotul meu impreuna cu fratii lui au mostenit un teren extravilan de 10.000mp.Pe suprafata de ... (vezi toată discuția)