avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru teren


Buna ziua
Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: sotul meu impreuna cu fratii lui au mostenit un teren extravilan de 10.000mp.Pe suprafata de 940mp sunt construite abuziv 6 case(fara AC,evident). Nu reusesc sa fac cadastrul terenului sau n-am intalnit persoana potrivita.Anul trecut a fost depusa documentatia ptr cadastru si persoana autorizata care s-a ocupat de acest lucru ne-a solicitat o declaratie notariala prin care doream cadastrul doar pe terenul liber de constructii( a spus ca i s-a cerut la OCPI).Asadar s-a facut cadastrul doar pe acea suprafata.Acum dorim sa facem cadastrul pe suprafata de 940mp,cea cu constructii abuzive.Aceeasi persoana autorizata ne cere o declaratie notariala prin care o anulam pe cea de anul trecut,deci anulam si cadastrul pe cei 9060mp,declaratii notariale de la intrusi ca nu este terenul lor si nu au AC( cine merge cu tine la notar?) etc, In speranta ca nu v-am ametit( eu sunt in ceata totala) va rog sa ma indrumati in vederea obtinerii cadastrului pe tot terenul.Mentionez ca avem titlu de proprietate pe cei 10.000mp, certificat fiscal de la Primarie.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: nicole43 , utilizator 09:52, 1 August 2012
NU inteleg cum vi s-a intocmit documentatie cadastrala doar pe o parte din teren in conditiile in care mai intai faci intregul. Anulati documentatia veche datorita faptului ca nu este intocmita pe intreg terenul si intocmiti una noua care sa reflecte situatia de fapt. Puteti releva pe planul de situatie cladirile dar acestea nu vor fi inscrise in carte funciara. Nu inteleg ce fel de declaratie a fost data si pe ce motiv. Casele nu s-au construit cu acordul dvs ? Daca nu dati in judecata pe cel care le-a construit. In principiu fiind pe terenul dvs. se prezuma ca sunt ale dvs.
Va multumesc ptr raspuns. Declaratia a constat in faptul ca suntem de acord sa se intocmeasca cadastrul doar pe suprafata libera de constructii, la initiativa persoanei care a intocmit documentatia.Acum ne cere alta declaratie prin care sa anulam vechiul cadastru si sa o luam de la inceput. Deci,bani aruncati in vant si nervi. Dar nu ne garanteaza ca se poate face cadastrul pe suprafata ocupata.Solicita sa mergem la notariat(are o deosebita placere sa ne trimita la notariat) cu fiecare din cei care au construit abuziv si sa declare acestia ca nu au AC si ca au construit abuziv( din punctul meu de vedere este o aberatie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie acord cadastru nou gugumita gugumita Buna ziua! Fiind nevoita sa refac cadastrul unui teren, din cauza actualizarii PUZului, am fost instiintata ca trebuie sa dau o declaratie notariala ca sunt de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat un teren ce avea facut cadastrul de vechii ... Raluca.Munteanu Raluca.Munteanu Buna ziua! Am cumparat un teren ce avea facut cadastrul de vechii proprietari pe care am construit o casa (pentru care avem toate autorizatiile) iar acum am ... (vezi toată discuția)
Nu pot lua actele originale de la biroul care s,a ocupat de documentatie !! alexpwrd alexpwrd Buna seara , Problema incepe in felul urmator : am achizitionat un teren cu mai multi ani in urma , adica in 2004 .La momentul acela am cumparat terenul in ... (vezi toată discuția)