avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui

Buna ziua as avea o intrebare daca nu imi place numele meu de familie il pot schimba?Chiar daca nu este un nume foarte ciudat ci mai mult unul comun?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:19, 19 Iulie 2014
Sunt necesare motive temeinice care sa indreptateaasca solicitantului sa ceara schimbarea numelui sau a prenumelui pe cale administrativa.

Schimbarea numelui de familie si a prenumelui pe cale administrativa se face conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 41/2003 privind dobandirea si schimbarea pe cale administrativa a numelor persoanelor fizice, aprobata prin Legea nr. 323/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Gasiti informatii aici

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume familie ana56 ana56 Sora mea , 60 ani, nu a fost casatorita in acte cu barbatul cu care are un copil.Copilul ,baiat , poarta numele de familie al tatalui. Tatal, in prezent este ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume PaxinoNiculae PaxinoNiculae Buna ziua ..Sunt divortat si port numele de familie al fostei sotii ,acum doresc sa ma recasatoresc si sa purtam ambi soti numele meu avut anterior adica cel ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie nicol-dd nicol-dd Desi nu am nicio intentie sa divortez, am motive personale sa schimb numele acordat de catre sotul meu la casatorie in cel purtat anterior. Daca acest lucru ... (vezi toată discuția)