pot sa deschid actiune in instanta impotriva ginerelui crae nu ma lasa sa-mi vad nepotul.?nici fata nu ma lasa sa o vad .au fost nenumarate scandaluri cand m-au dus sa o vad dar acesta ma impiedica.am acest drept si daka da cum trebuie sa procedez?
Buna ziua. Nu stiu de ce nu vi se permite sa va vedeti nepotul...teoretic , aveti acest drept, insa. parintii sunt aceia care au in ingrijire copilul si practic, nu exista legi prin care sa fie sanctionati pentru acest refuz. O astfel de actiune nici nu cred ca ar fi admisa in instanta. Cel mai bine este sa incercati , pe cale pasnica sa va paropiati de cei 2 parinti si sa ii convingeti ca nepotelul va este drag, ca doriti sa il vedeti din cand in cand si chiar sa va oferiti sa ii ajutati la cresterea acestuia:)
credeti k dak era posibil ma mai gandeam la aceasta varianta?de 3 ani ma chinui cu acest dement de ginere care nu ma lasa sa-i vad.pe fata o vad tot cand are el chef adik de 2-3 ori pe an mai ales k si distanta e mare nu pot nici macar sa o urmaresc.ei sunt la tulcea eu la constanta.dar ms oricum.
E dureros pt. dumneavoastra sa constati ca propriul copil va respinge , nu va permite sa va implicati , de nici o natura , in educarea nepotului dvs.Ati putea sa discuti cu fiul dvs /fiica dvs , sa incercati sa -i invederati si importanta bunicilor in viata acestui copil ?Deseori acestia isi amintesc cu bucurie momentele petrecute alaturi de bunici , ar pacat sa fie privat de acestea .De ce doreste ginerele dvs sa va indeparteze ?Considera ca v-ati implica in viata lor de cuplu, incalcandu-le intimitatea ?Incercati sa aflati raspunsul la aceste intrebari , poate va ajuta....Eu una as mentiona de relatia afectiva bunici-copii , care este una benefica in cadrul dezvoltarii , evolutiei , si educatiei acestora....Poate acest motiv esential ar functiona...(sigur ca exista si exceptii)
Insa , raportandu-ne la cadrul legal actual , nu exista vreo norma de drept prin care ati putea sa-i constrangeti .Gandesc ca o discutie deschisa , calma , ar putea solutiona , intr-un final , problema.....Succes.;);)