avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de bunica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de bunica

pot sa deschid actiune in instanta impotriva ginerelui crae nu ma lasa sa-mi vad nepotul.?nici fata nu ma lasa sa o vad .au fost nenumarate scandaluri cand m-au dus sa o vad dar acesta ma impiedica.am acest drept si daka da cum trebuie sa procedez?
Buna ziua. Nu stiu de ce nu vi se permite sa va vedeti nepotul...teoretic , aveti acest drept, insa. parintii sunt aceia care au in ingrijire copilul si practic, nu exista legi prin care sa fie sanctionati pentru acest refuz. O astfel de actiune nici nu cred ca ar fi admisa in instanta. Cel mai bine este sa incercati , pe cale pasnica sa va paropiati de cei 2 parinti si sa ii convingeti ca nepotelul va este drag, ca doriti sa il vedeti din cand in cand si chiar sa va oferiti sa ii ajutati la cresterea acestuia:)
credeti k dak era posibil ma mai gandeam la aceasta varianta?de 3 ani ma chinui cu acest dement de ginere care nu ma lasa sa-i vad.pe fata o vad tot cand are el chef adik de 2-3 ori pe an mai ales k si distanta e mare nu pot nici macar sa o urmaresc.ei sunt la tulcea eu la constanta.dar ms oricum.
E dureros pt. dumneavoastra sa constati ca propriul copil va respinge , nu va permite sa va implicati , de nici o natura , in educarea nepotului dvs.Ati putea sa discuti cu fiul dvs /fiica dvs , sa incercati sa -i invederati si importanta bunicilor in viata acestui copil ?Deseori acestia isi amintesc cu bucurie momentele petrecute alaturi de bunici , ar pacat sa fie privat de acestea .De ce doreste ginerele dvs sa va indeparteze ?Considera ca v-ati implica in viata lor de cuplu, incalcandu-le intimitatea ?Incercati sa aflati raspunsul la aceste intrebari , poate va ajuta....Eu una as mentiona de relatia afectiva bunici-copii , care este una benefica in cadrul dezvoltarii , evolutiei , si educatiei acestora....Poate acest motiv esential ar functiona...(sigur ca exista si exceptii)
Insa , raportandu-ne la cadrul legal actual , nu exista vreo norma de drept prin care ati putea sa-i constrangeti .Gandesc ca o discutie deschisa , calma , ar putea solutiona , intr-un final , problema.....Succes.;);)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire ore de vizita a minorului de catre bunici Velinca Velinca buna ziua, Am casigat in instanta dreptul de vizitatare a minorului care are 14 ani trecuti . Nu stiu exact ce presupune acest drept si cum o sa il ... (vezi toată discuția)
Relatia nepot-bunic alenira alenira Conform legii 274/2004, cunosc faptul ca atat nepotii cat si bunicii au dreptul la o buna comunicare intre ei care sa conduca la intarirea afectiunii ... (vezi toată discuția)
Dreptul bunicii de vizitare a minorului MorganaM MorganaM In primul rand vreau sa multumesc initiativei de a crea acest forum care vine in intampinarea problemelor nedorite de nimeni, dar de care avem parte fara sa ... (vezi toată discuția)