avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Relatia nepot-bunic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Relatia nepot-bunic

Conform legii 274/2004, cunosc faptul ca atat nepotii cat si bunicii au dreptul la o buna comunicare intre ei care sa conduca la intarirea afectiunii reciproce.
Prima mea nepotica a crescut in locuinta mea din prima zi de externare de la maternitate, desigur impreuna cu mama ei, pana la nasterea celei de-a doua fetite, cand s-au mutat in locuinta lor.
Intre mine si nepotica cea mare exista o f buna comunicare. De cate ori ne intalnim spune ca tatal ei si mama ei sunt buni, dar eu sunt cea mai buna. Aceasta situatie a atras gelozia parintilor, mai ales a mamei care este posesiva. In acest context pentru a se rupe aceasta comunicare dintre noi, nu vor sa mai ma primeasca la ei in vizita, vizita pe care eu mi-o permit o singura data pe luna, pentru ca este vorba de a merge in alt oras. Parintii nu recunosc acest lucru si spun ca nu e loc in casa, desi am spus ca pot sa ma organizez, si seara sa ma intorc acasa cu toate ca au un apt cu 4 camere si ei au stat la mine 2 ani.Am nevoie de un sfat, nu stiu cum sa procedez, sa fie bine pt toata lumea. Mi-am imaginat statutul de bunica, cu totul altfel: sa ma joc cu nepotelele, sa mergem in parc la plimbare, sa le spun povesti, sa invete poezii, cantecele, sa le insuflu dragostea pt citit, pentru cultura, sa mergem la teatrul de papusi, sa le ajut in educatie, sa inteleaga care sunt valorile morale pe care un om educat trebuie sa le respecte, si tot ce este constructiv pt o educatie solida.
Cel mai recent răspuns: alenira , utilizator 12:09, 16 Februarie 2016
Hm, păcat. Ar trebui sa apelati la un mediator, dacă vin la mediere, poate ajungeți la un acord, dacă nu..nu e alta cale decât instanta, sa cereți și sa primiți un program de vizita.
Dificil... da, aveti dreptul la viata de familie si dv. si copilul... totusi, nu e ok ca un copil sa fie mai atasat de bunici decat de parinti, realmente atasat, nu vorbe de alint.
Nu stiu ce anume a fost determinant in decizia parintilor, insa poate ca un psiholog ar fi de ajutor si, daca chiar doriti sa vizitati nepotii, o negociere.
Desi aveti temei legal sa mergeti in instanta, eu nu as recomanda actionarea pe aceasta cale, ci pe cale mai degraba pasnica, timpul le rezolva pe toate. Va veni o vreme cand vor avea nevoie de ajutor, e normal, daca va aratati disponibilitatea, va veni si ziua cand va vor solicita sa fiti bunica.
Desi solicitarea dv. de a va vedea nepoata e una corecta, totusi poate familia are nevoie de o perioada de relationare intre membrii ei pentru a se pune bazele relationarii in 4, fara alte interferente. Poate e doar o perioada, nu stiu.
Am citit cu multa atentie raspunsul pe care mi-l ati dat. Cred ca ati evaluat corect situatia si sfatul dvs, este solutia cea mai buna. Poate din prea multa dragoste si atasament fata de nepotica, care a crescut sub ochii mei de la 3 zile, m-am simtit nedreptatita cand am constatat reticenta lor in a-si da acordul sa merg la ei sa vad pe cele mici. Desigur ca si lor le-a lipsit diplomatia si respectul si chiar si-au facut vizibile niste carente in educatie. Mie mi s-a parut o gelozie deplasata. Fiul meu a fost atat de nepoliticos incat spre a o departa pe nepotica in cauza, care are acum aproape 3 ani si jumatate i-a spus fetitei ca bunica este grasa si batrana Grasa nu sunt si nici atat de batrana, atata vreme cat ma cobor la nivelul ei si o ajut prin jocuri sa-i stimulez imaginatia si sa traiasca in frumoasa atmosfera de basm si poveste atat de necesara copilariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire ore de vizita a minorului de catre bunici Velinca Velinca buna ziua, Am casigat in instanta dreptul de vizitatare a minorului care are 14 ani trecuti . Nu stiu exact ce presupune acest drept si cum o sa il ... (vezi toată discuția)
Dreptul bunicii de vizitare a minorului MorganaM MorganaM In primul rand vreau sa multumesc initiativei de a crea acest forum care vine in intampinarea problemelor nedorite de nimeni, dar de care avem parte fara sa ... (vezi toată discuția)
Relatia bunici - nepoti impiedicata de mama copiilor bunicafanica bunicafanica Am dori sa ne implicam mai mult in educatia nepoatei noastre,dar nora ne-a spus recent ca nu are incredere in noi ,desi am crescut3 copiii si am educat ... (vezi toată discuția)