avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Coproprietari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Coproprietari

Buna ziua ! am mare nevoie de sfatul unui specialist in domeniu !
am avut o relatie de 16 ani de concubinaj in urma careia a rezultat un copil (fata),acum in varsta de 13 ani! cand m-am cunoscut cu tatal copilului aveam un apartament pe care l-am vandut ! dupa ce a aparut fetita,impreuna cu acesta am cumparat un alt apartament unde suntem coproprietari si unde locuiesc eu si copilul de 11 ani (tatal fiind plecat la munca in Franta )! Dupa plecarea in strainatate ,viata noastra(a mea si a copilului) sa transformat in cosmar. Tot timpul scandaluri cand venea acasa,amenintari ,ca-mi va lua copilul,ca ne lasa sa murim de foame etc.dar totusi 200 Euro /luna a trimis mereu ! In luna Mai 2014 acesta sa casatorit legal cu o alta femeie in Fr ! Acum refuza sa mai ajute financiar,ba mai mult vrea sa ma dea afara din apartament sub pretexul ca eu nu am muncit si el ma intretinut toata aceasta perioada cat a fost plecat .Eu m-am ocupat de cresterea si educatia fetitei care este un elev eminent,cu un portofoliu de sute de premii si diplome. De doi ani am demarat o mica afacere in plina ascensiune ,unde deocamdata profitul este foarte mic ! Ce sfat imi puteti da :(
Cel mai recent răspuns: Carmen Dodea , Mediator 13:50, 28 Iulie 2014
Nu va poate da afara, daca vrea, sa ceara partajul bunului.
Dvs cereti pensie in instanta.
Partea proasta e ca daca nu ii puteti dovedi veniturile sau macar ca e stabilit in Franta, veti obtine pensie raportat la salariul minim pe economie.
am discutat cu un avocat care ma descurajat total :(
spune ca ma poate obligata la plata unei sulte ...pentru lipsa de folosinta a spatiului ..(cu toate ca el a stat in Franta)
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2014
flory313, utilizator
Nu pt lipsa de folosinta, ci pt cota sa de proprietate, probabil ca ati inteles dvs gresit. Ar putea obtine bani pt lipsa de folosinta numai daca a vrut sa foloseasca bunul si dvs l-ati impiedicat, ori nu e cazul.
Deci daca vreti sa ramaneti cu casa, trebuie sa ii dati c/val partii lui de proprietate.
daca nu puteti plati, veti cere sa ii fie atribuit lui imobilul si sa va dea sulta jumatate din valoarea casei.
daca nici una din parti nu doreste casa sau nu poate plati sulta celuilalt, casa se vinde si banii vor fi impartiti.
cat ar valora in mare partea lui de casa ? Sunteti coproprietari in cote egale ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Coproprietari in cote egale;dar mai este si copilul minor ! Apartamentul nu este mai mult de 600 mil.
Nu are legatura copilul cu casa coproprietate a dvs si a fostului concubin.
Incercati sa il convingeti sa faceti partajul la notar, sa declare ca i-ati dat sulta 30 mii de lei si dvs sa declarati ca tatal v-a dat suma de 30 mii de lei avans pt intretinerea copilului pe 3 ani sau 5.
Poate accepta varianta asta, in ideea de a nu plati pensie niste ani, asa va rezolvati si dvs problema si o rezolvati cu casa.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Partaj credite nevoi personale si prima casa dinuanamaria dinuanamaria Impreuna cu fostul meu sot am achizitionat in perioada casniciei un credit de nevoi personale (pe numele meu, dar el este garant) si un credit de prima casa ... (vezi toată discuția)
Coproprietate apartament carlito carlito Sunt coproprietar in cote egale (50%), impreuna cu fosta prietena, a unui apartament de 3 camere in valoare de 70.000 EUR. Eu am mai investit (am facturi pe ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj auracata auracata buna ziua. sint casatorita din 2002 si locuiesc intr-un apartament cu 3 camere proprietate comuna.(cu toata ca , casa este cumparata numai din banii mei).sotul ... (vezi toată discuția)