avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendare intoarcere executare silita- perimare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendare intoarcere executare silita- perimare

La 5 iulie 2013 ,judecatoria prin incheiere ,a suspendat procesul in temeiul invoielii partilor ,intr-un proces cu obiectul intoarcere executare silita .
De atunci,anul asta prin mai, paratul a fost chemat la o negociere de o firma de recuperari si acum in luna iulie i s-a propus medierea .
Intrebarea este : a intervenit perimarea in procesul aflat pe rolul judecatoriei?
Paratul mai poate fi obligat cumva sa returneze suma de bani ?
Cel mai recent răspuns: quiras , utilizator 19:08, 19 Iulie 2014
Perimarea cererii de chemare in judecata (intoarcere executare silita) lipseste de efect toate actele de procedura facute in acea instanta.
A nu se confunda cu prescriptia.
A intervenit perimarea fata de aceasta cerere de chemare in judecata, daca nu s-a facut o cerere de repunere pe rol in termenul de perimare(6 luni).
Paratul poate fi obligat in continuare la restituirea sumei de bani, in situatia in care nu a intervenit prescriptia, prin introducerea unei noi cereri de chemare in judecata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat
Asadar , se mai poate cere din nou intoarcerea executarii silite !Dar,prin cererea care tocmai s-a perimat, a fost intrerupta prescriptia sau doar a fost suspendat termenul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauza suspendata, termen de perimare litigii cu profesionistii mmmmela mmmmela buna ziua, daca am un proces pe fond inceput pt. nulitatea unei conventii notariale in comercial,in care eu sunt parte in calitate de parat, iar in 01.06.2011 ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare, prescriptia dreptului de a cere executarea silita. Cabinet Individual Avocat Gavrila Liana Zalau, Salaj Cabinet Individual Avocat Gavrila Liana Zalau, Salaj Buna. Am pe rol o contestatie la executare unde se trage de timp la maxim, si pana se va solutiona definvitiv si irevocabil se va fi implinit termenul de ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol mariazet45 mariazet45 buna ziua ,in anul 2010 luna noiembrie ziua 9 a fost suspendata o cauza dintr un proces de stabilire paternitate declinare ,am primit hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)