avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune?

Buna ziua

Sa va prezint pe scurt problema:

Am fost cooptat de o persoana(sef de lucrari) sa renovez apartamentul unui client de-al sau. Dupa doua saptamani de lucru am primit 300 lei in loc de 1400 lei, cat ar fi trebuit. A motivat ca nu are bani si ca pot sa fac ce vreau, dar nu mi-i poate da.
Am aflat apoi ca el luase banii de la proprietar la inceputul lucrarii si i-a cheltuit intre timp.
Tinand cont de faptul ca a stiut de la inceput ca nu are cu ce sa ma plateasca si totusi m-a dus la lucru, as putea face impotriva lui o plangere penala pentru inselaciune? As avea vreo sansa?

Multumesc
Nu aveti nici o sansa cu plangerea penala, poate fi un litigiu civil, dar cum banuiesc ca nu aveti un contract, nici aici nu vad sa faceti mare lucru.
multumesc pentru raspuns

e clar, traim in tara tepelor
Avantajele si dezavantajele muncii la negru, lucrati legal pe baza unui contract si nu o sa mai fiti asa vulnerabil la tepe, ganditi-va si asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans dat fara chitanta si fuga muncitori = inselaciune sau litigiu civil Lyvyoo Lyvyoo Buna ziua, Am inteles ca nu suntem singurii in situatia asta, dar prostia se plateste. Vreau sa va intreb daca poate fi considerata infractiune de ... (vezi toată discuția)
Mesteri care iti iau banii si nu termina treaba pentru care au fost angajati Yogybear Yogybear Mama mea, persoana in varsta, a facut o renovare partiala in casa unde locuim. La sfarsitul renovarii si-a intrebat cunostintele daca pot recomanda si un ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa procedez atunci cand persoanele care angajate pentru renovarea apartamentului pleaca dupa ce au primit o suma importanta din bani Hotopilams Hotopilams Buna seara, Am cumparat un apartament acum 5 luni si a trebuit sa angajez un meserias pentru a-l renova, dar acesta dupa ce a primit o parte mai mare de ... (vezi toată discuția)