avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plafon casa 2014
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plafon casa 2014

Stiu ca este banal subiectul, dar imi puteti spune si mie care mai este plafonul casei in 2014 si ce ordonanta reglementeaza acest lucru? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:51, 22 Iulie 2014
Gasiti informatii aici
www.avocatnet.ro/content/art...
Nu cred ca intrebarea se refera la plafonul unei case (linkul duce la cum se ia creditul prima casa) ci la suma maxima care poate fi tinuta in casierie.

In ce priveste acest lucru, legea nu limiteaza suma de bani pe care o societate o poate tine in casierie ci doar incasarile (maxim 5000 lei/zi de la un partener si oricat de mult in total) si platile (5000 lei/zi de la un partener si nu mai mult de 10000 lei/zi in total) intre persoanele juridice.
Aveti dreptate, nu am sesizat unde a fost deschis topicul.:sorry:
Multumesc din suflet, m-am linistit! Dar in baza carei ordonante sunt informatiile care mi le-ati dat?
marianaciju a scris:

Multumesc din suflet, m-am linistit! Dar in baza carei ordonante sunt informatiile care mi le-ati dat?

Plafonul era prevazut de OG 15/1996, care in varianta initiala prevedea:

Sumele în numerar aflate în casieria proprie a persoanelor juridice nu pot depăşi plafonul de 5.000.000 lei (vechi). Se admite depăşirea acestui plafon numai cu sumele aferente plăţii salariilor şi a altor drepturi de personal, precum şi a altor operaţiuni cu persoane fizice, pentru o perioadă de 3 zile de la data prevăzută pentru plata acestora.

Ordonanţa nr. 94/2004 privind reglementarea unor măsuri financiare a abrogat la in 2004 aceasta prevedere.
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon maxim de bani in casa edusa edusa exista plafon maxim de bani in casa unui srl? (vezi toată discuția)
O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
Plati numerar georgix georgix va rog sa-mi spuneti referitor la incasarile si platile in numerar prin caseria societatii care este plafonul maxim pentru persoanele fizice sau juridice.#-o (vezi toată discuția)