avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... AM FOST inundat DE VECINUL MEU a 3-a oara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

AM FOST inundat DE VECINUL MEU a 3-a oara

Buna ziua. De curand am fost inundat de catre vecinul meu a 3 oara in 14 zile de fiecare data am vb cu el si ma minte intruna ca va repara .Doresc sa stiu ce pot face pe cai legale pt a termina tot acest balci cu el fara a ma certa tipa ect?Tin sa precizez ca am zugravit casa inainte cu 2 zile de la ultima inundatie,....Detin facturi si tot ce am cumparat pt a repara tot ce sa stricatX-(
Cel mai recent răspuns: brazvan , utilizator 00:58, 20 Iulie 2014
Ati chemat pe cineva de la asociatie sa constate si sa incheie un proces verbal de constatare?
Aveti asigurare facultativa a locuintei?
Solicitati vecinului pe cale amiabila sa va despagubeasca iar daca nu accepta atunci ii puteti solicita plata daunelor in instanta.
Asociatia de obicei nu prea se baga. Vine adminul, baga un cap pe usa, agita inutil o coloana intreaga de apartamente de deasupra si dedesubt si reparatia cade tot in sarcina inundatului, din pacate.
Discutati inca o data cu vecinul respectiv si ,,cadeti la pace,, cu ceva bani compensatorii pentru reparatii. Iar daca nu vrea,spuneti-i pe sleau ca va veti recupera banii prin instanta.
Am o banuiala ca nu veti mai fi inundat si a 4-a oara.
Succes:)
Iata concret ceea ce prevede norma in vigoare
L nr 230/2007 Art. 14
Proprietarul este obligat să mentină proprietatea sa individuală, apartament sau spatiu cu altă destinatie decât aceea de locuintă, în stare bună, pe propria cheltuială. Niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul sau în spatiul său al unui delegat al asociatiei, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgentă, când accesul se poate face fără preaviz.
Art. 17
Dacă proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare altă persoană care actionează în numele său provoacă daune oricărei părti din proprietatea comună sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligatia să repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparatii.
Art. 18
În cazurile în care în clădirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriaşi împiedică, cu bună-ştiintă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, creând prejudicii
celorlalti proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al
acestora pot solicita instantei să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii,
precum şi plata daunelor.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2014
ynocentta, utilizator
Trebuia sa faceti si niste poze inainte sa zugraviti si sa chemati niste martori.Si muncitorii care v au zugravit pot fi martori la proces...cu facturi,bonuri,mana de lucru aveti toate sansele sa castigati.Il dati in judecata.
ContSters325089, utilizator
ynocentta a scris:

Iata concret ceea ce prevede norma in vigoare
L nr 230/2007 Art. 14
Proprietarul este obligat să mentină proprietatea sa individuală, apartament sau spatiu cu altă destinatie decât aceea de locuintă, în stare bună, pe propria cheltuială. Niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul sau în spatiul său al unui delegat al asociatiei, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgentă, când accesul se poate face fără preaviz.
Art. 17
Dacă proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare altă persoană care actionează în numele său provoacă daune oricărei părti din proprietatea comună sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligatia să repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparatii.
Art. 18
În cazurile în care în clădirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriaşi împiedică, cu bună-ştiintă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, creând prejudicii celorlalti proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii, precum şi plata daunelor.

ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme inundatii repetate de la vecinul de sus SimonaPascanu SimonaPascanu Buna ziua, Apelez la expertiza Dvs. pentru a incerca sa rezolv o situatie cu care ne confruntam de cca 6 ani de zile, de cand proprietarul apartamentului ... (vezi toată discuția)
Holul imobilului inundat, devenit insalubru. asociatia e obligata sa-l igienizeze? ContSters89081 ContSters89081 In urma unei inundatii mari tavanul si peretele de deasupra usii de acces in apartamentul meu au devenit insalubre: nu numai pete sinistre, maronii, dar si cu ... (vezi toată discuția)