avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxe import Spania
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxe import Spania

Buna seara,

As dori sa import produse non-alimentare din Spania in scopul comercializării lor in Romania. As dori sa stiu ce acte si ce taxe sunt necesare .

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 09:11, 20 Iulie 2014
Buna dimineata,
Dina Spania faceti o achizitie intracomunitara. Nu se platesc taxe, dar trebuie sa aveti grija la TVA; depinde daca sunteti inregistrat in scopuri TVA, daca perioada fiscala este luna sau trimestrul , depinde ce valoare au bunurile achizitionate din Spanie, daca furnizorul din Spania va comunica sau nu un cod valabil de TVA. Sunt mai multe aspecte in aceasta privinta pe care trebuie sa le aveti in vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva albulescu albulescu Buna seara,daca o sc din Spania factureaza livrarea unor anumite materiale unei sc din Ro,in factura este prevazut tva,sc din Ro.poate cere deducerea sau ... (vezi toată discuția)
Import marfa din polonia (intracomunitar), cum se plateste tva sucala10 sucala10 Buna Ziua, Puteti sa-mi spuneti daca o firma din Romania platitoare de tva, importa haine din Polonia de la comercianti diferiti, cu scopul de a le vinde in ... (vezi toată discuția)
Se depune declaratia 010 dupa efectuarea importului tena tena Buna ziua, Am facut un import in luna iunie ( firma platitoare de tva, declaratii trimestriale). Se depune declaratia 010 sau 092? De la finante mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)