avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu un cetatean strain, drepturi obtinute de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu un cetatean strain, drepturi obtinute de sot


Daca ma casatoresc in Romania cu un cetatean nigerian, el va primi o carte de
identitate romaneasca/Pasaport cu care sa poata calatori cu mine in Anglia?
Cel mai recent răspuns: ContSters133693 , utilizator 21:05, 23 Iulie 2014
Legea cetateniei romane la Art. 4. – prevede: (1) Cetatenia romana se dobandeste prin:
a) nastere;
b) adoptie;
c) acordare al cerere.
. Prin acordare la cerere
Art. 8. – (1) Cetatenia romana se poate acorda, la cerere, persoanei fara cetatenie sau cetateanului strain, daca indeplineste urmatoarele conditii:
a) s-a nascut si domiciliaza, la data cererii, pe teritoriul Romaniei sau, desi nu s-a nascut pe acest teritoriu, domiciliaza in conditiile legii pe teritoriul statului roman de cel putin 8 ani sau, in cazul in care este casatorit si convietuieste cu un cetatean roman, de cel putin 5 ani de la data casatoriei;
b) dovedeste, prin comportament, actiuni si atitudine, loialitate fata de statul roman si declara ca nu intreprinde sau sprijina si nici in trecut nu a intreprins sau sprijinit actiuni impotriva ordinii de drept ori a sigurantei nationale;
c) a implinit varsta de 18 ani;
d) are asigurate in Romania mijloace legale pentru o existenta decenta, in conditiile stabilite de legislatia privind regimul strainilor;
e) este cunoscut cu o buna comportare si nu a fost condamnat in tara sau in strainatate pentru o infractiune care il face nedemn de a fi cetatean roman;
f) cunoaste limba romana si poseda notiuni elementare de cultura si civilizatie romaneasca, in masura suficienta pentru a se integra in viata sociala;
g) cunoaste prevederile Constitutiei Romaniei si imnul national.
(3) Daca cetateanul strain sau persoana fara cetatenie care a solicitat sa i se acorde cetatenia romana se afla in afara teritoriului statului roman o perioada mai mare de 6 luni in cursul unui an, anul respectiv nu se ia in calcul la stabilirea perioadei prevazute la alin.(1) lit. a).
Deci dupa ce va dobandi cetatenia romana va putea sa i se eleibereze carte de identitate, conform OUG nr. 97 / 2005.
La Art. 11se prevede 1) Actul de identitate este documentul care se elibereaza, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, cetateanului roman si care face dovada identitatii, a domiciliului si, dupa caz, a resedintei titularului acestuia. Acest document se elibereaza incepand cu varsta de 14 ani.
(2) In sensul prezentei ordonante de urgenta, prin act de identitate se intelege cartea de identitate, precum si cartea de identitate provizorie si buletinul de identitate, aflat in termen de valabilitate.
Nu va primi nici carte de identitate nici pasaport romanesc doar pentru ca va casatoriti.
Va putea locui in Anglia si va putea circula alaturi de dvs. in UE doar dupa ce va obtine permis de sedere in calitate de membru de familie al unui cetatean roman - daca sunteti stabilit/a acolo, deci locuiti si munciti cu forme legale.
Este posibil sa ma casatoresc cu el la Consulatul Roman din Nigeria? Ce acte ne trebuiesc?
Apoi putem calatori impreuna in Romania?
Pentru a veni cu mine in UK, de ce acte are nevoie?
Va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentele necesare unui cetatean strain,casatorit cu o romanca,in vederea obtinerii cartii de identitate in romania liliana redai liliana redai Buna ziua, Ma adresez celor care au cunostinta despre acest subiect,cu rugamintea de a primi un reaspuns cat mai explicit. Prietena mea,rezidenta in ... (vezi toată discuția)
Ajutor! - carte de identitate pentru cetățean pakistanez Cristinel2410 Cristinel2410 Buna am și eu o întrebare : eu sunt de origine romana iar soția mea de origine pakistaneza , traim in uk iar ea are visa și drept de ședere aici , ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana pentru sotul meu nikomy nikomy Buna ziua! Din 2007 sunt casatorita cu sotul meu ,el este cetatean sarb ! Doresc sa stiu toti pasii care trebuie urmati pentru a primi pasaport romanesc ! Va ... (vezi toată discuția)