avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... efect asupra coplatitorului beneficiar de indemnizatie ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

efect asupra coplatitorului beneficiar de indemnizatie crestere copil

buna ziua
In prezent sunt coplatitor(in prezent beneficiez de indemnizatie crestere copil) la o persoana cu credit de nevoi personale.Persoana respectiva trece printr-o criza financiara si pentru cateva luni poate plati doar jumatate din rata. A vorbit cu banca care nu vrea sa faca refinantare (el a fost inregistrat anul trecut cu 2 rate restante.).
Ati putea sa-mi spuneti in cat timp se sesizeaza banca asupra veniturilor lui si daca el nu mai are venituri mi se pot pune mie popriri pe indemnizatie?
multumesc
Cel mai recent răspuns: avezoc , utilizator 11:40, 20 Iulie 2014
Nu se pot infiinta popriri pe indemnizatie. Din pacate, daca nu aveti venituri, se pot urmari si bunurile din proprietatea ambilor.
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 20
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu .

(2) Asupra drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu se datoreaza impozit si nici contributiile sociale obligatorii stabilite de lege.

2. Asadar nu vi se poate pune proprire pe indemnizatia pentru concediu crestere copil.

3. La celelalte intrebari o sa va raspunda un specialist in domeniu.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita si indemnizatie copil alexatodea alexatodea Buna ziua, In urma imposibilitatii achitarii ratelor la un credit de nevoi personale, am primit de la un executor judecatoresc o notificare de executare ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie lavinia_serban lavinia_serban Acum doi am facut un credit la Cetelem, iar in ultima periaoda, mai bine de 4-5 luni nu am platit ratele, si m-am trezit ca mi s-a pus poprire pe contul ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie este supus popririi bancare? MihaelaNiculae MihaelaNiculae Buna ziua, As dori sa stiu daca stimulentul de insertie (500 lei) garantat de stat dupa intoarcerea mai devreme la serviciu dupa concediul de crestere a ... (vezi toată discuția)