avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara partaj de bunuri comune- pot sa vand?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara partaj de bunuri comune- pot sa vand?

buna ziua puteti sami spuneti daca am o hotarare de divort an care rezulta ca am castigat cei doi copii si garsonera pana la finalizarea partajului as dori sa o vand trebuie sa fie si fostul sot prezent la notar va pun aceasta antrebare deoarece nu mai stiu nimic de el nu stiu daca este an tara
Buna ziua,
Daca prin sentinta s-a judecat si partajul nu mai este nevoie de alt dosar de partaj.
daca nu stiti exact sa va descurcati cu cele scrise in sentinta atunci e bine sa va adresati nunui avocat sau notar sa va descurce.
Am castigat cei 2 copii,si in sentinta scrie ca eu am voie sa locuiesc cu cei doi minori pana la finalizarea partajului,dar as vrea sa o vand,si sotul nu este de gasit niciunde,se poate vinde fara el?partajul nu este facut
Pana la finalizarea partajului si atunci, doar daca va va revini garsoniera respectiva si veti plati sulta catre sot (fostul sot) puteti vinde garsoniera respectiva singura, fara sot!
Buna ziua,
Nu veti putea vinde acea garsoniera decat dupa ce prin partaj va va reveni dumneavoastra in materialitate si, eventual, veti achita sulta.
Exista posibilitatea ca la incheierea contractului de vanzare cumparare sulta sa-i fie remisa in cont soului direct de catre notar daca solicitati acest lucru.
inteleg,dar ma gandesc ca partajul se poate judeca,iar daca nu se prezinta pot sa il castig?
si ce parte i se cuvine fostului sot avand in vedere ca sunt 2 minori si o garsoniera cu o camera?

Alte discuții în legătură

Donatie/vanzare a partii de proprietate ce-mi revine, proprietatea fiind comuna cu sotul meu. Corinaalexe Corinaalexe Buna ziua, Impreuna cu sotul meu detinem proprietatea asupra unei garsoniere. Dorim sa divortam de comun acord, la notar dar inainte de aceasta, doresc sa ... (vezi toată discuția)
Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in urma unui partaj voluntar? camelus79@yahoo.com camelus79@yahoo.com am divortat acum 3ani am facut partaj voluntar la notar care prevede :daca an doi ani de zile ai dau o solda de 10mii euro fostului meu sot ami revine locuinta ... (vezi toată discuția)