avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare cazier fara prezenta in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare cazier fara prezenta in instanta

buna ziua o intrebare as vrea sa aflu daca se poate:Am avut o condamnare de 3 ani de inchisoare din care am savarsit 2ani an 1999-2001 incadrat in art.208-209 furt,si as vrea sa aflu daca dupa atata timp as avea norocul sa am cazierul reabilitat fara a ma prezenta la tribunal ??
Nu, avand in vedere cuantumul pedepsei si al modalitatii de executare ( 3 ani cu executare), este necesar sa formulati cerere pe rolul instantei pentru reabilitarea judecatoreasca a pedepsei aplicate.
Art. 166 noul cod penal
Reabilitarea judecătorească
(1) Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea următoarelor termene:
a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani;
.................................................
Art. 167
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
................................................
Art. 168
Condiţiile reabilitării judecătoreşti
Cererea de reabilitare judecătorească se admite dacă cel condamnat întruneşte următoarele condiţii:
a) nu a săvârşit o altă infracţiune în intervalul de timp prevăzut în art. 166;
b) a achitat integral cheltuielile de judecată şi şi-a îndeplinit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când acesta dovedeşte că nu a avut posibilitatea să le îndeplinească sau când partea civilă a renunţat la despăgubiri.
si in cazul asta ma poate ajuta cineva ??cat ma costa si cam cat dureaza!!!
Nu aveți taxe de achitat, doar onorariu avocat, dacă veți dori asistență din partea unui avocat.Pentru detalii despre pașii ce trebuie parcurși și ce va trebui să înteprindă instanța în procedura reabiltării judecătorești, lecturați art. 530-537 din Noul Cod de pRocedură penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea judecatoreasca in cazul unei pedepse de 4 ani cu executare- conditii si procedura mariusceapa mariusceapa am suferit o condamnare definitiva in anul 1991 ,de 4 ani cu executare. As dori sa stiu daca acum pot avea cazierul curat sau trbuie sa mai fac o cerere sau ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar D.Laur D.Laur Buna ziua, am fost condamnat in anul 1997 la 10 ani de inchisoare cu executare, din care am exrcutat 6,4 ani, mentionez ca am fost condamnat in baza art. ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea, dupa noul cod penal valy69 valy69 buna ziua. Se poate invoca prevederile noului cod penal pentru a beneficia de reabilitare ? Concret in speta,condamnare cu inkisoare de 3 ani pentru ... (vezi toată discuția)