avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Model cerere vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Model cerere vizitare minor

Am custodie comuna cu sotia mea si m-am inteles verbal sa vad baiatul la doua spatamani. De la o vreme il vad rar si numai la ce ore vrea ea. azi l-am vazut doar 3 ore si mi-a reprosat sa facuse pipi pe el si nu mancase. Am fost doar in parc cu el , afara cald si decat a baut apa. Pot cere un program de vizita la domiciliu macar? desii acolo imi interzice socrul sa il vad!!! Baiatul are un 1 an si jumatate. Am zis cu avocatul meu sa cer un program complex dupa varsta de 3 ani cand intelege. Vreau totusi un program legal deoarece fosta acum imi spune sa iau copilul de la tara doar cu taxiul si sa il aduc in oras!!! exista vreun model tip sa cer judecatoarei un program? macar de vizita la domiciuliu?
Nu trebuie sa asteptati ca minorul sa implineasca varsta de 3 ani, pentru a respecta un Plan parental agreat de ambii parinti, ori supus hotararii instantei, in cazul in care acestia nu sunt de acord.

Pentru a va inspira, aveti aici structura unui plan parental
www.avocatnet.ro/content/for...

Ca sa vedeti ca se poate propune un plan parental inclusiv in Ordonanta Presedintiala
[ link extern ]
as vrea o cerere tip..un model. nu pot face o cerere la presedinta de judecata? sa imi faca un program desii am custodia comuna. eu stau cu chirie si banuiesc ca nu indeplinesc conditiile sa iau copilul la mine..dar macar sa il vad la domiciliul lui...un model de cerere daca exista va rog frumos
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu trebuie sa astepte pana ce face baietelul 3 ani. Dar ar fi de dorit sa promovati drepturile copilului, nu activitatea de mediator. De exemplu, independent de varsta de 3 ani, pe care dnul ar trebui sa o astepte sau nu sa o implineasca copilul, cred ca 1ul lucru ar trebui sa astepte (activ) sa aiba minime abilitati de ingrijire, cum ar fi ca la 18 luni, intr-un interval de 3 ore, copilul face pipi si de obicei si mananca! Surprinzator, nu-i asa? Perfect normale reprosurile mamei. Ce credea tatal, ca iese in parc cu un obiect?
Daca o luam pe o cale fireasca, adica intai abilitati/experienta/calificare de parinte, cum vreti sa le denumim dimpreuna cu obligatiile si abia mai apoi drepturi (caci asta e ordinea fireasca a lucrurilor) si planuri parentale, vom avea probabil copii mai normali si mai echilibrati, si chiar si parinti mai normali, care au de invatat ca devenind parinti, nu se umplu de drepturi, ci de obligatii!!!!!! iar copiii nu cresc cu programe de vizitare, ci cu afectiune, grija, ghete, picaturi de nas etc.
Copilul nu e izvorul si obiectul exercitarii drepturilor parintesti. Viata nu e despre "avem un copil deci care e programul de vizitare sau planul parental?" Viata este despre avem un copil, care ne sunt responsabilitatile si ce e mai bine ptr copil!
Pana la cererea de chemare in judecata, ar trebui sa completati acel plan parental de care am vorbit in mesajul anterior. Dupa aceea discutati cu fosta sotie si incercati sa ajungeti la o intelegere, fireste tinand cont de varsta, nevoile si interesele minorului.
In cazul in care nu cadeti de acord asupra acestul plan parental complex, depuneti cererea de chemare in judecata la care atasati planul propus de dvs.

Pentru redactarea cererii de chemare in judecata, apelati la un avocat, astfel avand siguranta ca cererea nu va fi respinsa pentru faptul ca nu intruneste conditiile cerute de lege.
proastasatului,

baiatul a fost verificat cu 20 min inainte si era curat. de mancat nu a vrut in cele 3 ore...era cald si a baut doar apa.
nu este prima oara cand am grija de el.
la domiciliul lui nu am dreptul sa il vad desii custodia este comuna!!!

-am cumparat lucrusoare, hainute si i-am dat mamei asta pe langa pensia alimentara platita la timp. In hotararea de divort am scris ca urmeaza sa ma inteleg cu ea pentru programul de vizitare la 2 saptamani si il vad la o luna.

am nevoie deci sa am si eu un program.

Fosta ar vrea sa iau copilul de acasa ...ea sta la tara la socrii cu taxiul!!! din fata portii!!....desii avem o masina bun comun!!! care sta la ei in curte si imi interzice sa o conduc!!...ce pot face mai mult?

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 August 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil Michkaela Michkaela Buna ziua, Am un copil in varsta de 7 ani care a venit pe lume dupa divortul meu de fostul sot. Tatal copilului a recunoscut copilul si ne ajuta financiar ... (vezi toată discuția)
Exercitare custodie comuna cand parintii locuiesc in orase diferite ContSters129337 ContSters129337 Cum se exercita custodia comuna cand parintii locuiesc in orase diferite? In cazul meu, am de 8 ani custodia fiului meu. Tatal are program de vizita (poate sa ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)