avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna ziua,

Am un copil in varsta de 7 ani care a venit pe lume dupa divortul meu de fostul sot.
Tatal copilului a recunoscut copilul si ne ajuta financiar si este prezent in viata copilului cat poate de des desi el nu mai locuieste in tara. Copilul a locuit cu mine in tot acest timp, dar si-a vazut tatal de fiecare data cand a venit in tara si a fost chiar si in vacante cu el. Noi nu am facut nici un act legal de custodie pentru copil deoarece nu a fost nevoie (eu si tatal copilului ne intelegem bine si discutam orice este legat de binele copilui si de educatia lui).
M-a sunat de curand sa-mi spuna ca are nevoie de custodie comuna pentru angajatorul din strainatate pentru asi putea deduce niste cheltuieli.
Ce presupune custodia comuna? Se pot negocia termenii de comun acord in acesta custodie, adica numar vizite, alocatie platita,,, sau exista un standard? Legislatia romana te obliga in vreun fel sa se faca aceste demersuri de custodie sau se poate continua ca pana acum, prin negociere de la parinte la parinte?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:19, 16 Martie 2016
Nu e nevoie de niciun plan parental, nu va obliga legea sa il intocmiti, iar autoritatea poarinteasca o exercitati si acum in comun numai ca nu aveti o hartie cu care tatal sa dovedeasca asta.
Depuneti cererea la judecatorie in care cereti ca ambii parinti sa exercite autoritatea parinteasca, tatal e de acord prin intampinare si gata.
Nu stiu in ce tara e, dar sa se intereseze, poate ia si alocatie pt copi.

Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2016
gi-jane2, moderator
In opinia mea va trebui facut un plan parental scris care sa stabileasca exact programul de vizita, contributia parintilor la cheltuielile de cresterea copilului pt ca s-au vazut numeroase situatii cd intre parinti apar neintelegeri si e bine sa existe ceva scris.

Daca parintii in afara a ceea ce s-a stabilit prin hotarare inteleg sa coopereze si sa interactioneze cat mai mult unul cu celalat spre binele minorului, atunci e cu atat mai bine pt copil in primul rand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)
Obligatiile parintilor in cazul custodiei comune florin_tata florin_tata am inteles , instanta hotaraste CUSTODIA COMUNA -in ce va consta programul de vizitare pt copil?- sau copilul va fi ingrijit 1 luna de un parinte iar cealalta ... (vezi toată discuția)