avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis

ce as putea pati daca as fi oprit in trafic de un echipaj de politie fara a poseda permis de conducere si sa nu fiu major????:O:(
Cel mai recent răspuns: CryTeK , utilizator 18:52, 21 Iulie 2014
domnule stati linistit ca inteleg foarte bine......o lege stiam si eu sa o citesc dar eu stiam ca pentru minori legea nu este asa de aspra!apropo de varsta(17 ani si 2 luni).
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2014
utilizatoranonim10, utilizator
Ce facem in situatia in care aveati de prima data raspunsul? Se pare ca nu stiti sa cititi o lege, pentru ca mai sus dl. avocat v-a oferit toate detaliile legate de raspunderea minorului. Cititi postul dumnealui punand accent pe art. 114. Acolo o sa va gasiti raspunsul...

Din detaliile oferite aici de catre dvs., avem art. 114 al. 1:
ART. 114
Consecinţele răspunderii penale
(1) Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.


Masurile educative neprivative de libertate (art. 115 NCP al. 1):
1. Măsurile educative neprivative de libertate sunt:

a) stagiul de formare civică;

b) supravegherea;

c) consemnarea la sfârşit de săptămână;

d) asistarea zilnică.


Nu va poate raspunde nimeni cu exactitate ce masura educativa o sa primiti.. asta ramane la aprecierea judecatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce patest daca am condus fara permis? MateiescuAlex MateiescuAlex Am condus fara permis , nu am oprit la semnalul politistului si la scurt timp am intrat intr un zid si am fugit de la locul accidentului. Ce pot pati?Precizez ... (vezi toată discuția)
Minor in curs de judecată penal de 13 ani Daniela Ali Daniela Ali Buna ziua, A-și dori sa stiu daca un minor de 15 ani cand a fost comisa fapta cu partea de intimat inculpat in proces de 13 ani fara antecedente penale poate ... (vezi toată discuția)
Condusul fara permis FlatSergiu FlatSergiu Este un adolescent de vreo 17 ani care are garaj langa al meu si tot il vad ca merge si vine cu masina. ce i se poate intampla? (vezi toată discuția)