avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructie inaltata de catre vecin
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructie inaltata de catre vecin

In urma cu 20 de ani (1993-1994), vecinul care primise o casa de nemti in anul 1988, a construit pe zidul dintre noi si dansii o cladire, care la vremea respectiva nu reprezenta o locuinta, respectiv pe o parte terasa, pe alta parte depozit (cand dansii s-au mutat exista pe o treime din limita de proprietate construita o bucatarie de vara) . De aproximativ o luna a daramat tot ce a construit si am aflat de la alte persoane ca vrea sa-si construiasca un etaj. Prima data i-am atras atentia ca nu este in regula ce face si mi-a spus ca nu mai costruieste daca suntem impotriva. Aceasta discutie avea loc in 2 iulie. I-am spus ca nu vreau sa-i fac greutati dar nu m-am exprimat ca as fi de acord, cu atat mai mult cu cat proprietarul locuintei mele este tatal meu (care insa nu locuieste in acest imobil). In 5 iulie i-am anuntat (pe vecini) ca nici tatal meu, nici fetele mele nu sunt de acord, eu fiind singura mostenitoare a tatalui meu (si am 2 fete care nu locuiesc in acest imobil dar au domiciliul stabil in casa parinteasca). Vecinii au continuat lucrarea, in acest moment urmand sa puna acoperisul. Am fost de curand cu una dintre fiice sa le spunem fata in fata punctul nostru de vedere si vecina ne-a spus ca indiferent de faptul ca suntem de acord sau nu, vor pune acoperisul (cladirea ridicata acum 20 de ani avea aproximativ 6m si acum au inaltat cu inca 1,5 m). Va rog mult, cat se poate de repede sa-mi dati un raspuns pentru a sti ce sa facem. Parintii mei sunt proprietarii, dar mama fiind decedata, singurul in drept sa-si spuna punctul de vedere este tatal meu si el este total impotriva. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Zid cu caramida "nevada" Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Daca vecinul are intuneric intr-o incapere si zidul sau da in curtea alaturata, ARE VOIE -LEGAL- sa-si construiasca , din caramida ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre case vecine mmem mmem Buna ziua, Vreau sa construiesc o casa pe o parte cat mai mare din terenul pe care il detin. Vecinul din stanga are casa in granita cu terenul meu unde va ... (vezi toată discuția)
Cladirea construita acum 25 ani de pe hotar si o cladire noua RMD RMD Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema: Am o cladire construita pe hotar de peste 25 ani cu acordul fostilor proprietari, avand si martori. Actualii ... (vezi toată discuția)