avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cladirea construita acum 25 ani de pe hotar si o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cladirea construita acum 25 ani de pe hotar si o cladire noua

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema:
Am o cladire construita pe hotar de peste 25 ani cu acordul fostilor proprietari, avand si martori. Actualii proprietari, copiii fostilor proprietari au fost de acord semnand declaratia pentru planul de situatie cadastrala, dar acum contesta faptul ca apa curge de pe acoperisul lor pe acoperisul meu si de acolo in zidul cladirii ei dar vecina a construit acum 7 ani si nu a respectat distanta dintre cladiri.
Cine are dreptate in acest caz si ce solutii vedeti in rezolvarea acestei probleme.
Va multumesc.
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:57, 13 August 2009
Aveti autorizatie de construire pentru casa?
B-)
Nu avem autorizatie de constructie.In perioada respectiva nu se dadea voie sa se construiasca si parinti au primit amenda, iar ulterior au primit titlul de proprietare pentru parcela respectiva si in anul 2005 am realizat planul cadastral si intabularea.
Dvs aveti dreptate. cata vreme aveti cadastru si intabulare pe acea constructie vecina nu are ce sa faca!
Bineinteles , isi poate muta constructia , dar nu cred ca ii va conveni!:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind distanta intre case construite Eva Vigh Eva Vigh Buna ziua. In vecini era o casa veche construita pe linie cu stresina in curtea noastra.Acum s-a demolat pana la fundatie, dorind sa se construiasca tot acolo ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon Ancaaaaaaa Ancaaaaaaa Buna ziua, Ma aflu in situatia in care vreau sa cumpar un apartament la parterul unui bloc nou direct de la dezvoltaror. Situatia este urmatoarea: receptia ... (vezi toată discuția)
Pot uza de art 2 din legea 50/1991 pentru amenajarea unei camere in pod? MihaiBarbu MihaiBarbu Bună ziua, Doresc să amenajez o cameră în podul casei, cu o suprafaţă de nu mai mult de 20% din suprafaţa totală a casei. Ca să o acopăr se va ... (vezi toată discuția)