avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma pot angaja ca sofer ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma pot angaja ca sofer ?

Am scos cazierul si scrie pe el astfel:
Condamna 8 luni inchisoare cf art 81-82-suspenda conditionat executarea cu termen de incercare 2 ani si 8 luni art 6^1 Lg 78/2000, art 74, alin 1, lit a CP, art 76, alin 1 , lit d, CP, cu aplicarea art.71 alin 2 CP, art 64, alin 1 , lit b CP, art 64, alin 1, lit a, teza II, CP, art.71, alin 5CP, prin SP nr.54/Ddin 29.02.2012, nr.dosar 3261/110/2011, def prin DP3550 in data 14/11/2013 Înalta curte de casatie si justitie.
M a pot angaja ca sofer la un spital ?
Daca ni vi s-a dat si o pedeapsa complementara de interzicere a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule sau de a ocupa anumite functii (sofer), atunci aveti dreptul de a va angaja.
Functia de sofer nu e o functie care sa implice exercitiul autoritatii de stat.
Va multumesc! Puteti sa-mi ziceti si legea sau articolul caci angajatorul sta in dubii!
sunt chiar articolele mentionate de dvs: art 64 alin 1 lit a (teza II) - b CP (vechiul cod penal):
a) dreptul de a alege şi de a fi ales în autoritãţile publice sau în funcţii elective publice;
b) dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autoritãţii de stat;

Functiile care implica exercitiul autoritatii de stat sunt cele detinute de functionari publici.
Va multumesc- nespus de mult! Semnez:un muritor de rand.
Oare am inteles corect?
Ma pot angaja pe orice functie de contractual in sistemul public,dar nu ma pot angaja functionar public.

art 64, alin 1 , lit b CP, art 64, alin 1, lit a, teza II, CP, Art. 64
Interzicerea unor drepturi:
Pedeapsa complimentară a interzicerii unor drepturi constă în interzicerea unuia sau unora din următoarele drepturi:
a) dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice;
b) dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat;(FUNCIONAR PUBLIC)
c) dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii;
d) drepturile părinteşti;
e) dreptul de a fi tutore sau curator.
Interzicerea drepturilor prevăzute la lit. b) nu se poate pronunţa decât pe lângă interzicerea drepturilor prevăzute la lit. a), afară de cazul când legea dispune altfel.

Este bine asa?

Alte discuții în legătură

Am si o mica intrebare ContSters158993 ContSters158993 ce inseamna: articolul 71,64 lit. a teza II, b cod penal (vezi toată discuția)
Face aplicarea art. 71-64 lit. a teza a-ii-a, b cp. ContSters125947 ContSters125947 Face aplicarea art. 71-64 lit. a teza a-II-a, b Cp. Cum se "traduce"? Multumesc! (vezi toată discuția)
Intrebare cod penal byrooney byrooney În temeiul art. 71 Cod penal, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi b Cod penal, pe durata ... (vezi toată discuția)