avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale reevaluare cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

reevaluare cladiri

o societate declara un imobil in luna februarie 2009 cu o valoare de inventar inregistrata in contabilitate de 3.000.000 lei.
in luna aprilie 2009, in urma reevaluarii (raport intocmit de avaluator) se stabileste valoarea reevaluata la 1.200.000 lei.
contribuabilul-persoana juridica depune si declaratie pentru stabilirea impozitului pe cladiri cu noua valoare rezultata in urma reevaluarii.
Putem lua in considerare valoarea stabilita in urma reevaluarii pentru calculul impozitului pe cladiri?
intr-un an cate reevaluari se por intocmi de catre un contribuabil?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 20:28, 17 Mai 2009
din cate stiu eu nu exista o limita a nr de reevaluari
se ia in calcul la stabilirea impozitului pe cladiri valoarea veche pana la reevaluare si valoarea noua de la data reevaluarii

La primarie se duce: balanta din care sa rezulte efectuarea evaluarii (rulaj in contul 105 corespunzator cu cresterea de valoare in 212) si nota de evaluare din care rezulta modul de calcul si indicele de crestere utilizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare cladiri i_agapescu i_agapescu buna ziua, as vrea sa stiu daca reevaluarea cladirilor se poate face si in cadrul unitatii, utilizand indicii de inflatie? multumesc (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire-in att d-nei tulpan cornelia moise_anca moise_anca Am urmatoarea situatie: val intrare(inainte de reev)=161000 amort cumulata=63168.30 val contabila neta=161000-63168.3=97831.70 val. reevaluata la ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire rialer rialer -prima reevaluare 31.12.2008 cu valoare majorata -a doua reevaluare 31.12.2011 cu diminuare de valoare (vezi toată discuția)