avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Delegare Germania
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Delegare Germania

in cazul delegarii unui slariat in Germania , daca firma suporta cheltuielile legate de transport si cazare , valoarea diurnei ramane neschimbata? In acest caz min 35 eur/zi.
Avand in vedere ca in aceasta tara este in prezent stabilit un salariu minim, trebuie platita persoanei delegate acesata suma minima in mod obligatoriu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 21 Iulie 2014
Numai in cazul in care cheltuielile pentru masă se suportă de către partenerii externi, atunci personalul trimis în străinătate beneficiază de 50% din diurna stabilită pentru ţara în care are loc deplasarea.

Pe durata delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.
Asadar, pe durata delegării, salariatul va primi salariul prevazut in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna ciorel ciorel Daca perioada deplasarii in spatiul intracomunitar depaseste 7 zile si ajunge la 90 zile calendaristice consecutive cum se calculeaza diurna si daca este ... (vezi toată discuția)
Drepturi diurna pentru deplasare in exteriorul tari. tanasiecristian tanasiecristian Buna ziua.am avut contract de munca cu o firma de transport din Romania desfasurindu-mi activitatea pe teritoriul U.E. vreau sa intreb daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Acordare diurna adinaadina adinaadina Puteti sa-mi spuneti, va rog, da ca se acorda diurna in cazul unei delegatii in cazul in care ai cazarea si masa asigurata? transportul sa facut cu ... (vezi toată discuția)