avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi asupra unui caine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi asupra unui caine

Buna ziua ,

Am o oarecare problema , prietena mea a avut un prieten inaintea mea caruia , i-a facut cadou un catel Beagle , a pus banii jumatate jumatate cu mama lui , si cand l-a cumparat a fost inscris pe numele lui. Acesta nu a fost impresionat de cadou , mentionez ca asta sa intamplat acum 2 ani si jumatate , cainele are 3 ani acum , nu a avut nici un interes in a avea grija de caine , nu ia cumparat de mancare niciodata , nu lesa , nu plimbari nu nimic. S-au despartit acum 3 luni , nu a vrut sa ia cainele cand a plecat , pe motiv ca nu are unde sa il tina si ca nu poate sa aiba grija de el ; cainele a ramas in posesia prietenei mele de vreo 3 luni de zile , in care a avut grija de el de la inceput , ia cumparat ce a avut nevoie din proprii ei bani , mancare , lese , medic veterinar , vaccinuri , oase .. tot ce are nevoie un caine . Acum ,respectivul sa ridicat cu pretentii ca ar vrea sa vada cainele , sa il scoata afara , sa il plimbe si sa il aduca inapoi si daca prietena mea nu este de acord vine cu executor judecatoresc sa il ia fortat .Mentionez ca toate actele cainelui sunt facute de prietena mea , la medic si peste tot a fost dus tot de ea si ingrijit de ea ; nu vrea sa renunte la caine pentru ca avut grija de el tot acest timp . Ce imi recomandati ? vreau sa trec cainele pe numele ei ,in carnetul veterinar , pe CIP si unde mai trebuie. Ce proceduri ar trebuii urmate ?


Multumesc si astept sfaturi
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:49, 21 Iulie 2014
Intrebati un veterinar sau pe cei care intocmesc acte de catei , veti primi cu siguranta mai multe informatii utile in ce va priveste decat daca ati intreba un executor judecatoresc !!!!

Eu cred ca prietenul vrea sa-l ia sa-l vanda, altfel nu-mi explic de unde atata drag dintr-o data de bietul catel. De unde nici nu-i cumpara nimic, acum sa vina cu executorul judecatoresc dupa el ! Exista un interes....
Solicitati la medic veterinar inregistrarea patrupedului,implantarea de microcip si eliberarea de carnet de sanatate avand drept proprietar prietena dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine fara microcip TinnedKitten TinnedKitten Buna seara, Este mai neobisnuit subiectul, dar sper sa gasesc raspunsul aici. In urma cu aprox. o saptamana am gasit un caine de rasa pe strada. Am pus ... (vezi toată discuția)
Intrebari labrador? bogdaNNN25 bogdaNNN25 Bună ziua! Am 15 ani (am buletin) şi imediat voi primi un Labrador. Vreau să vă întreb când creşte mai mare îl pot plimba singur pe stradă ... (vezi toată discuția)
Botnita in parc pentru caine metis neagresiv 2014 cocolexa cocolexa Buna ziua! Va rog sa ma imi spuneti daca este obligatoriu ca un caine metis (comunitar adoptat care nu face parte din rasele agresive postate pe site-ul ... (vezi toată discuția)