Am solicitat recalcularea pensiei in conformitate cu faptul ca am lucrat in 2 institute de proiectare fiind retribuita in acord global.Sumele suplimentare incasate au fost au fost cumulate cu salariul platindu-se catre Stat toate impozitele si taxele pentru toate incasarile inclusiv contributiile sociale. Casa de pensii refuza recalcularea motivind faptul ca situatia mea nu se incadreaza in prevederile Anexei 15 din legea pensiilor nr.263/2010. Mentionez ca toti colegii mei avind aceiasi situatie au apelat la justitie obtinind cistig de cauza in acest domeniu. Deoarece au fost recalculate toate solicitarile, deci s-a creat un precedent,Casele de pensii continua sa obstructioneze si sa refuze recalcularile. In asteptarea raspunsului va multumesc si va rog sa-mi recomandati cum trebuie sa procedez pentru a-mi cistiga drepturile intr-un timp cit mai scurt?
Trebuie sa intelege-ti si sa admite-ti ca este o politica la nivel national al Caselor de Pensii de a respinge recalcularea decat NUMAI in baza unei hotarari judecatoresti, in speta dvs. Solutia este sa apelati la instanta de judecata,un drum anevoios dar cu siguranta veti castiga (exista Decizie de indrumare a ICCJ in acest sens).
O situatie similara am si eu, am castigat la Tribunal dar Casa de Pensii a facut apel,asa cere procedura, sa utilizeze toate mijloacele de atac.Astfel ca abia intr-un an de zile se va rezolva.
Succes!
1. - Casa de Pensii are dreptate, ea nu poate incalca prevederile legale.
- Iata ce spune Anexa 15 din Normele de aplicare a legii 263/2010:
Nu sunt luate în calcul la stabilirea punctajului mediu anualîntrucât nu au făcut parte din bază de calcul a pensiilor, conform legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001: formele de retribuire în acord sau cu bucata, în regie ori după timp, pe bază de tarife sau cote procentuale;
...
2. - Dar daca obtineti o hotarare judecatareasca favorabila atunci Casa de Pensii este obligata sa o respecte.
- Deci singura solutie este sa apelati la instanta de judecata (Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul).
3. - In tara noastra jurisprudenta nu este izvor de drept.
- Adica hotarari ale altor instante de judecata, pentru alte persoane, nu constituie un precedent care sa fie acceptat de toate instantele de judecata.