avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Hotarare nedreapta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Hotarare nedreapta

Zeci de colegi de Institut si sute sau mii din alte Institute de proiectare-cercetare au facut procese contra Caselor de pensii penrtu recalcularea pensiei cu luarea in calcul a adeverintelor privind cistigurile sub forma de acord.AU CISTIGAT LA TRIBUNALE SAU dupa recursuri la CURTEA DE APEL.Am o prietena care a lucrat cu mine si colegii mei la Institut,in acord .Sta in Piatra Neamt.A facut si ea,ca si noi, proces pt.recalculare.A cistigat in prima faza la TREIBUNAL,dar la recursul facut de Casa de Pensii la Curtea de apel Bacau a pierdut cu Hotarare IREVOCABIL.Cum este posibil ca penru aceeasi situatie mii de persoane sa cistige si citiva sa piarda?!?!.CE POATE FACE PRIETENA MEA ? MAI ESTE VREO CALE DE ATAC ? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters115732 , utilizator 18:08, 18 Ianuarie 2010
incercati sa luati legatura cu un avocat pentru a vedea, in functie de situatia concreta, o cale de rezolvare a problemei care o framinta pe colega dv. stiu ca in piatra sint avocati buni.
Pentru colegii juristi:
1. De ce nu functioneaza si la noi jurisprudenta? S-ar simplifica si scurta multe procese.
2. Ma gandesc ca pentru asta ar trebui, insa, ca procesele sa fie judecate corect pentru a putea sa fie luate ca exemplu in alte procese ulterioare.
P.S. Nu sunt jurist dar cred ca ati inteles ce vreau sa zic!;)
Eu sunt inginer si am gindit la fel cu dv.
Am fost uluita cit timp se pierde la tribunale pentru ca sunt doua raspunsuri legale dar opuse pt. o problema supusa judecatorilor.Si in loc sa se anuleze unul din raspunsurile legale se lasa lucrurile la intimplare si se dau solutii care se bat cap in cap,spre disperarea oamenilor
@tudorvaleriu:

Niciodata, pentru ca sistemul nostru juridic are la baza sistemul roman.
Jurisprudenta nu este izvor de drept.
Gabriela Pintea a scris:

@tudorvaleriu:

Niciodata, pentru ca sistemul nostru juridic are la baza sistemul roman.
Jurisprudenta nu este izvor de drept.

Si cum s-ar putea ca sa facem ca jurisprudenta sa fie izvor de drept?
Se vede ca si in domeniul justitiei suntem "originali" (!?).
Cum e posibil ca doua spete identice sa aiba hotarari judecatoresti contrare?
Judecatorii se supun numai legii si constiintei lor. Daca legea este aceeasi atunci constiinta lor lasa de dorit!
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Pensie de serviciu - cauza castigata la curtea de apel in alt dosar, avand alte parti MarianBR MarianBR In dosarul 47043/3/2010 de la Curtea de Apel Bucuresti da castig de cauza aviatorilor!! Intr-un dosar cu aceeasi speta, castigat la Tribunalul Braila, Curtea ... (vezi toată discuția)
Spete identice-sentinte diferite? bogdanl bogdanl Buna seara. Angajatorul a depus plangere penala impotriva mea si dupa 3 saptamani m-a concediat pt acelasi motiv pt care s a depus plangerea penala. Am vazut ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie haliski haliski Am solicitat recalcularea pensiei in conformitate cu faptul ca am lucrat in 2 institute de proiectare fiind retribuita in acord global.Sumele suplimentare ... (vezi toată discuția)