avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spete identice-Sentinte diferite?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spete identice-Sentinte diferite?

Buna seara.
Angajatorul a depus plangere penala impotriva mea si dupa 3 saptamani m-a concediat pt acelasi motiv pt care s a depus plangerea penala.
Am vazut o speta identica cu a mea la curtea de apel Pitesti unde s a dispus anularea deciziei de concediere pe motivul ca in momentul concedierii nu era stabilita printr o sentinta definitiva si irevocabila in dosarul penal vinovatia celui concediat astfel angajatorul nu avea dreptul sa concedieze, avand in vedere ca el nu poate face cercetare disciplinara in cazul unei abateri care are elementele constitutive ale unei infractiuni avand in vedere ca presupusa abatere nu figureaza nicaieri ca si abatere, nici in reg intern, nici in statutul de personal nici in CCM.
Intrebarea mea este ca din moment ce exista astfel de spete identice 100 % cu al meu atunci este posibil ca doua curti de apel sa ia decizii total diferite?
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 11:48, 26 Martie 2011
Din nefericire da. ...in sistemul nostru de drept, jurisprudenta ( hotararile judecatoresti) nu sunt izvor de drept, nu constitue precedente judiciare , ca in sistemul de drept anglo-saxon( american)
in sistemul juridic roman nu exista o practica unitara. de aceea chiar si in cadrul aceleiasi curti de apel pot fi date solutii diferite chiar opuse in spete identice ca obiect. si evident ca nu raspunde nimeni....
Singura diferenta intre cele doua spete este faptul ca in speta de la Pitesti Angajatul a fost gasit vinovat de catre org de cercet penala si a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare, iar in cazul meu s a dat SUP pe motiv ca fapta nu exista.
In acest caz considerati ca sunt sanse de castig?
Desigur. Gasiti foarte multe astfel de decizii diferite de la o curte de apel la alta. In Romania inca nu avem o practica judiciara unitara. Asta ma face sa cred ca actul de judecata in sine nu se face corect desi "manualele" sunt unitare. Sunt sanse.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
ContSters42179, utilizator
evident ca aveti sanse sa castigati si sa obtineti si despagubiri.

Alte discuții în legătură

Hotarare nedreapta ContSters115732 ContSters115732 Zeci de colegi de Institut si sute sau mii din alte Institute de proiectare-cercetare au facut procese contra Caselor de pensii penrtu recalcularea pensiei cu ... (vezi toată discuția)
Recurs - revizuire lungu1on lungu1on Daca o Curte de Apel a dat o solutie intr-o cauza , poate o alta CA sa dea alta solutie intr-o cauza identica (bineinteles cu alte parti) ? Se poate cere ... (vezi toată discuția)
Ca alba grizoto grizoto Buna ziua, sunt din sibiu, am un conflict de munca cu fostul angajator, concediere-desfiintare post art. 65 C. muncii , la tribunal am pierdut#-o si am facut ... (vezi toată discuția)