avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spete identice-Sentinte diferite?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spete identice-Sentinte diferite?

Buna seara.
Angajatorul a depus plangere penala impotriva mea si dupa 3 saptamani m-a concediat pt acelasi motiv pt care s a depus plangerea penala.
Am vazut o speta identica cu a mea la curtea de apel Pitesti unde s a dispus anularea deciziei de concediere pe motivul ca in momentul concedierii nu era stabilita printr o sentinta definitiva si irevocabila in dosarul penal vinovatia celui concediat astfel angajatorul nu avea dreptul sa concedieze, avand in vedere ca el nu poate face cercetare disciplinara in cazul unei abateri care are elementele constitutive ale unei infractiuni avand in vedere ca presupusa abatere nu figureaza nicaieri ca si abatere, nici in reg intern, nici in statutul de personal nici in CCM.
Intrebarea mea este ca din moment ce exista astfel de spete identice 100 % cu al meu atunci este posibil ca doua curti de apel sa ia decizii total diferite?
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 11:48, 26 Martie 2011
Va multumesc mult pt raspunsuri.
Va doresc WE placut.
Formulati contestatie impotriva deciziei.
Solutiile pot fi diferite in functie de cricumstantele fiecarei cauze
si de probele din fiecare dosar.
Din pacate la noi nu exista practica unitara, iar jurisprudenta
nu e izvor de drept, cu exceptia recursului in interesul legii.
Inteleg ca vreti sa fiti sigur de castig...asa ceva , NU EXISTA!!:O....aveti in schimb sanse peste 50 %
athe a scris:

in sistemul juridic roman nu exista o practica unitara. de aceea chiar si in cadrul aceleiasi curti de apel pot fi date solutii diferite chiar opuse in spete identice ca obiect. si evident ca nu raspunde nimeni....


Este perfect adevarat si din pacate aceste lucruri se reflecta si in proasta calitate a actului de justitie de la noi.
Daca nu raspunde nimeni asta inseamna ca acolo pot lucra si iresponsabili.
Practic esti la dispozitia celui ce judeca cu......"muschii" nefiind obligat sa judece cu capul si de aceea gasesti in sistem si oameni cu acest "obiect" doar de decor.
Cat priveste egalitatea in fata legii, ce sa mai vorbim !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare nedreapta ContSters115732 ContSters115732 Zeci de colegi de Institut si sute sau mii din alte Institute de proiectare-cercetare au facut procese contra Caselor de pensii penrtu recalcularea pensiei cu ... (vezi toată discuția)
Recurs - revizuire lungu1on lungu1on Daca o Curte de Apel a dat o solutie intr-o cauza , poate o alta CA sa dea alta solutie intr-o cauza identica (bineinteles cu alte parti) ? Se poate cere ... (vezi toată discuția)
Ca alba grizoto grizoto Buna ziua, sunt din sibiu, am un conflict de munca cu fostul angajator, concediere-desfiintare post art. 65 C. muncii , la tribunal am pierdut#-o si am facut ... (vezi toată discuția)