avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CA Alba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CA Alba

Buna ziua, sunt din sibiu, am un conflict de munca cu fostul angajator, concediere-desfiintare post art. 65 C. muncii , la tribunal am pierdut#-o si am facut recurs. Intrebare despre practica curti de apel alba pt anul 2010-2011- mentionez ca pana la luna februarie 2010 am citit toata practica judiciara a curtii alba, si imi este defavorabila.

1.Se anuleaza decizie de concediere pt. neacordare preaviz 20 zile stabilit de CCMUN(preavizul de 15 zile a fost acordat)?
2. Se anuleaza decizie de concediere pt. nemotivarea in fapt a deciziei de concediere?
3. Se anuleaza decizie de concediere pentru nerespectarea "criteriile de stabilire a ordinii de priorităţi" bazate pe CCMUN si nu pe codul muncii deoarece a fost o concediere individuala si nu una colectiva?

Cel mai recent răspuns: grizoto , utilizator 20:41, 7 Martie 2011
Din pacate, nu suntem in dreptul anglo-saxon unde practica judiciara constituie izvor de drept. Este adevarat ca in multe procese se depun la dosarul cauzei hotarari ale instantelor care au solutionat litigii asemanatoare dar este ... un fel de apa de ploaie. Judecatorul judeca pe baza intimei sale convingeri formata pe baza probelor admnistrate in cauza. Or, o hotarare judecatoreasca pronuntata intr-o alta cauza, pe o speta asemanatoare, nu constituie o proba de care judecatorul sa fie obligat sa tina seama. Asa ca nu va puneti mari speranta intr-o eventuala decizie a CA prin care sa se fi solutionat o speta asemanatoare.
da, din pacate sau din fericire. Multumesc de raspuns, nu ma interesau decizi pt anexat la dosar, vroiam doar sa stiu daca si-au schimbat in ultimul an practica privitorla cele 3 aspecte de mai sus, aspecte cu care nu prea am sanse la CA Alba, ramane doar cauza reala si serioasa(art. 65(2)CM.)unde nu am gasit vreun angajat la CA alba care sa castige pe cauza reala si serioasa. De as putea cere sa mute cauza la Bucuresti, as castiga din start:O . Ce prostie la o CA sa castigi iar la alta CA sa pierzi, pe exact aceiasi cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spete identice-sentinte diferite? bogdanl bogdanl Buna seara. Angajatorul a depus plangere penala impotriva mea si dupa 3 saptamani m-a concediat pt acelasi motiv pt care s a depus plangerea penala. Am vazut ... (vezi toată discuția)
Recurs - revizuire lungu1on lungu1on Daca o Curte de Apel a dat o solutie intr-o cauza , poate o alta CA sa dea alta solutie intr-o cauza identica (bineinteles cu alte parti) ? Se poate cere ... (vezi toată discuția)
Restructurare post sef atelier auto (sef service). gabi2772 gabi2772 Cand si cum se poate restructura postul de Sef atelier auto (sef service auto) si care sunt consecintele acestei restructurari? Va multumesc (vezi toată discuția)