avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare post SEF ATELIER AUTO (sef service).
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare post SEF ATELIER AUTO (sef service).

Cand si cum se poate restructura postul de Sef atelier auto (sef service auto) si care sunt consecintele acestei restructurari?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 2 Martie 2015
1. Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere

2. Pot fi exemplificate drept situaţii în care este justificată concedierea în baza art. 65 din Codul muncii următoarele: existenţa unor datorii bancare ale angajatorului, cumulate cu scăderea cifrei de afaceri; renunţarea la producerea de produse nerentabile; mutarea angajatorului într-o altă localitate în scopul reducerii costurilor; unitatea a suferit pierderi economice etc.

3. Consecintele disponibilizarii :
- concedierea salariatului in baza art.65 C.mun.
- posibilitatea fostului salariat de a beneficia de somaj ca urmare a incetarii c.i.m. din motive neimputabile acestuia
- posibilitatea fostului salariat de a beneficia de salarii compensatorii daca acestea sunt prevazute in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
Multumesc pentru raspuns. Insa mai am o intrebare, si anume, care sunt consecintele pentru firma? Mai poate continua sa execute lucrari, mai poate angaja pe acelasi post o alta persoana?
Societatea isi poate continua activitatea, inclusiv sa efectueze noi angajari.

In practica judiciara s-a statuat ca, nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post (Hotararea nr. 865 din data 2009-06-16 pronuntata de Curtea de Apel Suceava).

De asemenea, este legală concedierea dispusă în baza art. 65 din Codul muncii şi în cazul în care atribuţiile salariatului concediat nu au fost înlăturate, fiind împărţite unor salariaţi existenţi. (Curtea de Apel Alba Iulia, Secţia pentru Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, Decizia civilă nr. 73 din 7 februarie 2008, www.jurisprudenta.org)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj rusualexandra rusualexandra care sunt conditiile si pasii ce trebuiesc urmati ca o societate sa trimita salariatii in somaj ? (vezi toată discuția)
Schimbare petrulili petrulili Se poate pune in fata angajatului o dispozitie + o noua fisa a postului la semnat anuntandu-l ca vechiul post s-a desfiintat si alta varianta nu exista decat ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie de concediere irinel01_23 irinel01_23 Buna ziua! Am fost concediat conform art.65 al.1 .Avand in vedere ca la plecarea din unitate, gestionar al unei magazii de produse finite fiind, mi s-a facut ... (vezi toată discuția)