avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de serviciu - cauza castigata la Curtea de Apel ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de serviciu - cauza castigata la Curtea de Apel in alt dosar, avand alte parti

In dosarul 47043/3/2010 de la Curtea de Apel Bucuresti da castig de cauza aviatorilor!! Intr-un dosar cu aceeasi speta, castigat la Tribunalul Braila, Curtea de Apel Galati a admis recursul Casei de Pensii si am pierdut dreptul la pensia de serviciu , ramanad mai departe cu o pensie de mizerie , sub 1500 lei, nici macar 10 % din cea de serviciu! Curtea de Apel inca nu mi-a trimis motivarea sentintei din 03/02/2012! Ce pot face ... un pilot de la Braila cred ca are aceleasi drepturi cu un pilot din Bucuresti sau Timisoara ( unde s-a castigat iarasi) ori Targu Mures ( unde s-a castigat)....Daca-mi puteti da un raspuns... Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:17, 20 Aprilie 2012
Trebuie sa asteptati motivarea pentru a vedea de ce s-a admis recursul intentat de casa de pensii. Pana atunci poate ca avocatul dumneavoastra este in masura sa va dea unele indicii despre aceasta.
Instantele nu sunt obligate sa dea aceeasi solutie in toate dosarele.
Ati fost singur in acest dosar?
In dosarul de la CA Bucuresti este un grup numeros de pensionari si sunt reprezentati atat de asociatia din care fac parte cat si de specialisti in avocatura. Cu toate acestea si-acolo instanta a judecat fiecare caz in parte. Asa se face ca marea majoritate a celor din dosar au obtinut o pensie stabilita de instanta si nu cea pe care-au avut-o ca pensie speciala, iar o mica parte a ramas in continuare cu pensiile mici, asa cum au fost stabilite dupa desfiintarea pensiilor de serviciu.
Asa este, iar eu ma bucur pentru ca pilotii mai si castiga.

Din pacate, asta nu va profita dvs. Nu are relevanta ce hotarasc instantele in cauze similare. In sistemul nostru de drept practica judecatoreasca nu este izvor de drept.

Instantele nu sunt tinute, atunci cand pronunta o hotarare, de ceea ce s-a hotarat anterior in cauze similare. Asta se intampla in sistemele de drept ce apartin familiei anglo-saxone. In sistemele juridice romano-germane jurisprudenta nu este izvor de drept, judecatorii nefiind legati de hotararile pronuntate, in cauze similare, de alti judecatori.
Am inteles asta doamna avocat! dar eu... eu ce fac acum? Cine mai poate indrepta situatia asta in Romania? Si nu sunt singurul! mai sunt si altii? Mai pot redeschide un dosar la ICCJ? Am instintat acum Colegiul de conducere al CA! Sa aplez la Presedintie? La CSM? Astea in afara de CEDO!!!
Astept raspunsul dvs!

Cu stima!
MarianBR a scris:

Cine mai poate indrepta situatia asta in Romania?

Cateva bombe, plasate unde trebuie. Alt raspuns nu exista. :(
Pacat pentru cei care nu au mai rezistat si-au plecat dintre noi tristi, injositi...
Ceilati care inca mai putem lupta, avem sperante. Se castiga din de in ce mai multe procese si va dau aici cateva exemple pe revenirea la pensia de serviciu:

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calea de atac împotriva unei decizii pronunțate în recurs; punerea în acord a unor decizii contradictorii vasilchia vasilchia Instanta respinge acordarea primei de vacanta pe anul 2010 functionarilor publici pe motiv ca nu au fost bani in buget. Aceiasi motivare a fost data si pentru ... (vezi toată discuția)
Cum pot fi atacate hotãrârile contradictorii pronuntate de aceeasi instanta in cauze similare? arseneconstanta arseneconstanta Obiect-contestații decizii pensionare, stadiu procesual-recurs. Recursurile declarate de casa de pensii sunt nule(pentru toate cazurile nu diferă decât ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta incadrare grupa ii de munca, proces pierdut irevocabil seceleanugheorghe seceleanugheorghe Buna ziua, Ma numesc Seceleanu Gheorghe,va rog a mi analiza problema de mai jos, intampinata in justitie, in conflict cu Casa Judeteana de Pensii [Editat]. In ... (vezi toată discuția)