avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calea de atac împotriva unei decizii pronunțate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calea de atac împotriva unei decizii pronunțate în recurs; punerea în acord a unor decizii contradictorii

Instanta respinge acordarea primei de vacanta pe anul 2010 functionarilor publici pe motiv ca nu au fost bani in buget. Aceiasi motivare a fost data si pentru solicitarea drepturilor pentru conditii vatamatoare de munca pentru anii 2009(iulie) si 2010,precum si pentru primele lunare din fondurile constituite de 10 % si 2 %.
Desi exista legislatie in vigoare pentru plata la data respectiva a acestor drepturi in Decizia civila nr.1507/4.04.2013 Curtea de Apel Bucuresti respinge actiunea pe motivatia:"dreptul salarial pretins se acorda doar cu incadrarea in cheltuielile de personal prevazute in buget".
Mai exista o cale de atac ?
Am citit Decizia civila nr.3/4.04.2011 si Decizia civila nr.64/R din 9 ian.2013 prin care se admite actiunea reclamantilor desi nu exista prevederi bugetare.
Cui sa cerem indreptarea acestor decizii contradictorii ?
Multumesc pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: vasilchia , utilizator 14:19, 23 Ianuarie 2014
Sunteti parte in toate acele decizii invocate de dvs?
Nu sunt parte in acele decizii,acolo este vorba de invatamant.Consider insa ca fiind tot functionari publici care nu au avut bani in buget la acel moment,nu s-a respins actiunea din acest motiv.Chiar si acordarea maririi de salariu in invatamant tot prin instanta,cu plata pana in 2016 ,dar in cazul nostru singura motivare a instantei este lipsa de bani in bugetul ordonatorului.
Citind cele 2 decizii consider ca as putea sa le invoc la recurs...
vasilchia a scris:
Mai exista o cale de atac ?

Dacă există unul sau mai multe dintre motivele strict și limitativ prevăzute în Codul de procedură civilă, hotărârea instanței de recurs poate fi atacată cu contestație în anulare sau cerere de revizuire. Dacă nu există motive, nu mai aveți ce ataca. Motivul arătat de dvs. referitor la lipsa prevederilor bugetare nu poate fi motiv de contestație în anulare sau de revizuire.


vasilchia a scris:
Am citit Decizia civila nr.3/4.04.2011 si Decizia civila nr.64/R din 9 ian.2013 prin care se admite actiunea reclamantilor desi nu exista prevederi bugetare.
Cui sa cerem indreptarea acestor decizii contradictorii ?

Nu are relevanță ce hotărăsc instanțele în cauze similare. Înțeleg ce spuneți, însă în sistemul nostru de drept practica judecătorească nu este izvor de drept.

Instanțele nu sunt ținute, atunci când pronunță o hotărâre, de ceea ce s-a hotărât anterior în cauze similare. Asta se întâmplă în sistemele de drept ce aparțin familiei anglo-saxone. În sistemele juridice romano-germane jurisprudența nu este izvor de drept, judecătorii nefiind legați de hotărârile pronunțate, în cauze similare, de alți judecători.
Pentru prima de vacanta sunt in faza de recurs la Curtea de Apel Bucuresti.Daca are cineva o decizie prin care a castigat procesul la aceasta instanta rog sa ma ajute pentru ami sustine cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot fi atacate hotãrârile contradictorii pronuntate de aceeasi instanta in cauze similare? arseneconstanta arseneconstanta Obiect-contestații decizii pensionare, stadiu procesual-recurs. Recursurile declarate de casa de pensii sunt nule(pentru toate cazurile nu diferă decât ... (vezi toată discuția)
Cauza ramasa in pronuntare de la prim termen mihami mihami Buna ziua! Este normal ca o actiune pe contencios /sporuri neacordate functionarilor publici, [b]sa fie respinsa de la primul termen[/b], desi s-a solicitat ... (vezi toată discuția)
Recurs - revizuire lungu1on lungu1on Daca o Curte de Apel a dat o solutie intr-o cauza , poate o alta CA sa dea alta solutie intr-o cauza identica (bineinteles cu alte parti) ? Se poate cere ... (vezi toată discuția)