avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul numar zile pentru de raspuns la comunicare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul numar zile pentru de raspuns la comunicare

Am de raspuns la o comunicare in 15 zile de la primire.
In cele 15 zile se numara inclusiv ziua care apare pe plic sau din ziua urmatoare?.

Concret daca data cu stampila postei este 08.07.2014 si am 15 zile in care sa raspund, care este ultima data la care pot sa depun raspunsul?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:48, 22 Iulie 2014
1.Nu, nu se iau in calcul nici ziua comunicarii ( data stampilei de la destinatar) si nici ziua in care se implineste termenul.
Art. 181
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
.............................................
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;

2.Utima zi de depunere este 24.07.2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de apel tribunal taie taie Buna dimineata, In data de 08.10.2015(data postei) am primit raspuns de la Tribunalul Bucuresti pentru procesul judecat in data de 21.09.2015. In ... (vezi toată discuția)
Dacă data postei a fost 15 iulie și am ridicat corespondenta ... scg scg Dacă data postei a fost 15 iulie și am ridicat corespondenta în 19 iulie și am timp de răspuns 15 zile, de la ce data începe numărătoarea? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Calcul data depunere apel Chestiuta Chestiuta Buna ziua, As dori sa stiu si eu pana cand pot depune apelul , plicul este primit pe 11 martie si am termen 10 zile. PE 21 sau 22 este ultima zi ? Multumesc. (vezi toată discuția)