In calitate de persoana fizica detin o locuinta. As dori ca pentru acea locuinta sa inchei un contract de comodat intre mine ca proprietar/comodant si propria mea firma/comodatar. Ulterior as dori ca firma/comodatarul sa inchirieze spatiul unor terte persoane. Desigur ca in contractul de comodat ar urma sa fie inserata clauza prin care proprietarul permite comodatarului sa inchirieze spatiul respectiv unor terte persoane. Dar am fost informata ca din punct de vedere fiscal acest lucru nu se poate, mi s-a spus asa: ca daca vreau sa inchiriez trebuie sa inchiriez eu in calitate de persoana fizica/proprietar direct tertelor persoane si nu sa fac mai intai contract de comodat propriei firme si ulterior firma sa inchirieze, ca in cazul in care firma nu realizeaza profit sau realizeaza un profit mai mic atunci nu ar plati nimeni impozit pentru acea inchiriere sau s-ar plati prea putin; Am mai inteles ca in ceea ce priveste firma nu ar fi o problema, adica e permis sa primeasca un spatiu prin comodat si ulterior sa-l inchirieze dar problema as avea eu in calitate de persoana fizica.
As dori si parerea dvs in legatura cu aceasta situatie.
Va multumesc