avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj la divort

In cazul unor persoane decente care vor sa faca un partaj in conditii amiabile, as vrea sa stiu care este solutia cea mai rezonabila ca pret platit autoritatilor ca taxe.
La notar se poate, fara a ajunge la tribunal?
Se pot defini proprietatile comune (terenuri, locuinte, masini, conturi), si in caz in care partile convin ce-si atribuie fiecare, se poate rezolva simplu notarial sau trebuie hotarire judecatoreasca.
Care sunt costurile in fiecare caz?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:05, 22 Iulie 2014
In cazul in care partile se inteleg au posibilitatea divortului prin acord si a partajarii bunurilor comune in acelasi mod.
Aveti 2 posibilitati:
- divort si partaj pe cale notariala;
- divort si partaj prin semnarea unui acord in fata unui mediator. Aceasta cale insa nu va scuteste de prezenta in fata judecatorului, intrucat acordul este supus ratificarii judecatatoresti, avantajul il prezinta, insa, faptul ca se reduc taxele judiciare de timbru la jumatate.
Costurile difera in functie de onorariile percepute de notar sau mediator, fapt pentru catre este necesar sa contactati notar si/sau mediator din localitatea dvoastra.
La notar mi se pare cel mai ieftin si rapid de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cristina252 cristina252 As dori sa stiu care este cea mai simpla ,sigura si mai putin costisitoare metoda de partajare a bunurilor comune in timpul casatoriei atat timp cat ambii ... (vezi toată discuția)
Partaj jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua ! Am si eu o intrebare, daca divortul se poate face la notar, atunci si partajul se poate face la notar sau numai la judecatorie? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Partaj prin notar sau tribunal? cum e mai ieftin? elenusht elenusht Buna ziua, As vrea sa-mi acordati un sfat. Sotul meu a decis ca e mai bine sa ne despartim drumurile si trebuie sa ne divortam. Nu avem copii, insa avem ... (vezi toată discuția)