avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua.am niste nelamuriri.sunt in concediu de creature copil.am opytat pt 2 ani,varsta pe care copilul o implineste pe 7august2014.inter timp am ramas gravida.am anuntat angajatorul chiar daca eran in CIC.in data de 7 august eu o as am 29saptamani si 3 zile.angajatorul mi-a spus as vin cu concediu medical.EU fiind deja gravida trebuiesa ma mai intorc la servici mai devreme cu o luna, sotul sa stea cu copilul?RISC as pierd drepturile financiare daca nu ma intorc mai devreme cu o luna?
Va multusc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:43, 22 Iulie 2014
1. - Daca sotul indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca el intra sau nu o luna in CCC, dvs. vi se reduce CCC cu o luna.
- Adica veti primi indemnizatie pentru CCC inclusiv pe data de 7 iulie dupa ce se suspenda plata acesteia pentru dvs.

2. Incepand cu data de 8 iulie trebuie sa reluati activitatea.

3. Cand reluati activitatea prezentati angajatorului o adeverinta de la medicul de familie care sa ateste ca sunteti gravida (pentru a nu va putea concedia).

4. Daca indepliniti conditiile puteti aduce certificat medical pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

5. - Dupa e se termina concediul de maternitate puteti solicita CCC2.
- Veti proceda la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate indemnizatie crestere al 2-lea copil mimimedia mimimedia In data de 20 iunie 2016 copilul face 2 ani, deci ar trebui sa reiau activitatea pe 20 mai 2016. Sunt insarcinata si voi naste pe 31 iulie 2016. Voi face ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie bebe 2 byanca1984ro byanca1984ro Buna ziua. In iunie 2014 am nascut bebe 1, in mai trebuie sa ma intorc la munca din CCC 1 dar atunci voi fi insarcinta in 7 luni, urmand sa nasc in august bebe ... (vezi toată discuția)
Unde depun concediul medical prenatal daca sunt in crestere copil? cristina_verbal cristina_verbal Buna ziua, Beneficiez de concediu crestere copil pana pe data de 28.06.2015, iar in luna iulie urmeaza sa nasc, data probabila 28. 07.2015. Unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)