Buna ziua.am niste nelamuriri.sunt in concediu de creature copil.am opytat pt 2 ani,varsta pe care copilul o implineste pe 7august2014.inter timp am ramas gravida.am anuntat angajatorul chiar daca eran in CIC.in data de 7 august eu o as am 29saptamani si 3 zile.angajatorul mi-a spus as vin cu concediu medical.EU fiind deja gravida trebuiesa ma mai intorc la servici mai devreme cu o luna, sotul sa stea cu copilul?RISC as pierd drepturile financiare daca nu ma intorc mai devreme cu o luna?
Va multusc.
1. - Daca sotul indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca el intra sau nu o luna in CCC, dvs. vi se reduce CCC cu o luna.
- Adica veti primi indemnizatie pentru CCC inclusiv pe data de 7 iulie dupa ce se suspenda plata acesteia pentru dvs.
2. Incepand cu data de 8 iulie trebuie sa reluati activitatea.
3. Cand reluati activitatea prezentati angajatorului o adeverinta de la medicul de familie care sa ateste ca sunteti gravida (pentru a nu va putea concedia).
4. Daca indepliniti conditiile puteti aduce certificat medical pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
5. - Dupa e se termina concediul de maternitate puteti solicita CCC2.
- Veti proceda la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.