avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... accident de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

accident de lucru

Buna in data de 04.05.09 am avut un accident de lucru,soldat cu amputarea degetului mijlociu si reconstructia degetului aratator si inelar.Nu am avut contract semnat si nici protectia munci(eram in a patra zi de lucru)in ziua externari din spital mi s-a cerut o adeverinta de lucru pt a mi se acorda concediu medical,neavand asa ceva l-am contactat pe seful meu iar el a zis sa vin sa semnez contractul de munca dupa ce voi iesi din spital.Va rog sfatuiti-ma nu stiu ce sa fac,dupa tot ce am patit nu as vrea sa imi mai fac alt rau.Accidentul a fost declaret la ITM
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 08:32, 14 Mai 2009
Conform legii 319/2006, angajatorul prin serviciu de sanatate si securitate in munca - SSM- este obligat sa nu admita la locul de munca, lucratorii care nu au efectuat instructajul introductiv general, instructajul la locul de munca.
In urma carora , lucratorul da un test de verificare a cunostintelor, obtine un calificativ consemnat in fisa de instruire.
Responsabilul SSM, sau angajatorul daca detine calificarea necesara ( curs) completeaza fisa de instruire, pe care o semneaza impreuna cu lucratorul instruit.
Acest lucru este OBLIGATORIU, indiferent daca s-a semnat si depus CIM. Dvs. indeplineati o sarcina de munca in momentul ACCIDENTULUI DE MUNCA. Este unul grav, cu invaliditate permanenta, iar consecintele sunt grave !
Acum depinde de dvs. ce vreti sa faceti ! Angajatorul va raspunde in fata ITM, si va lua sigur amenda. Va fi obligat sa va plateasca spitalizarea, conc. medical, si daca doriti sa va angajeze intr-un loc de munca conform dizabilitatii dvs.
Daca vreti mai mult de la el, faceti reclamatie la ITM, cu constatarile lor, il dati in judecata ptr. daune.
Sfatul meu, este sa-l cautati si sa discutati cu Inspectorul care se ocupa de dosarul accidentului. El va va spune mai bine decat orice avocat ce puteti face! Va atrag atentia ca ( au fost intalnite des astfel de cazuri) se poate incerca musamalizarea / taraganarea problemei !
Va doresc sanatate si putere sa treceti peste necaz ! Doamne Ajuta !
Responsabil SSM Octavia Turbatu :wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este considerat accident de munca? ancak ancak in cazul in care un salariat este invoit pt a merge sa-si cumpere de mancare in timpul programului sufera un accident poate fi considerat accident de munca ... (vezi toată discuția)
Accident pe drum catre casa de la servici pup_me pup_me Buna, am avut un accident chiar in fata blocului cu masina dupa ce am iesit de la servici. Nu au fost victime eu m-am lovit la cap si la picior atat,desi nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am avut un accident la locul de munca in urma caruia ... moraru vasile moraru vasile buna ziua, am avut un accident la locul de munca in urma caruia mi-a fost amputat degetul mare de la mana stanga. angajatorul m-a convins sa nu declar ca a ... (vezi toată discuția)